Ya una tradicio en el PP "No aplicar les lleis"

15/12/2014

S'ha complit, un any mes, l'adniversari mes trist dels depenents. Mes d'un centenar de discapacitats, familiars i professionals protesten en la ciutat de Valencia en l'octau aniversari "d'una llei que no s'ha aplicat".

"Per la dignitat i la justicia social: ni copagament i retalls en dependencia i discapacitat". Baix este lema, mes d'un centenar de persones, entre discapacitats, familiars i professionals del sector, es concentraren a les portes del Palau de la Generalitat per a participar en l'acte de conmemoracio de l'octau aniversari de l'aprovacio de la llei 39/2006 de promocio de l'autonomia personal i l'atencio a les persones en situacio de dependencia.

No obstant, llunt de pareixer una festa, l'event es converti en una agra protesta contra les politiques del Consell, els "copagaments i retalls" d'este han sumit "practicament en la mendicitat" a depenents i discapacitats, com descrigui Elvira Murcia, una de les afectades.

Palmira Castellano, portaveu de les plataformes de discapacitats valencianes convocants de l'acte, recordà que, a lo llarc de l'actual mandat del president Alberto Fabra "han fallit mes de 10.000 valencians en el dret reconegut per la llei, pero que no han arribat a cobrar les ajudes". Des de l'aprovacio de la norma, fa ara huit anys, esta sifra supera als 35.000 afectats en lo Regne de Valencia, segons recordà el coordinador de les entitats, Jaume Esteban García. En el territori valencià "estan boicotejant la seua aplicacio", sentenciaren.

"Lo estem passant mal, no s'estan cobrant les ajudes i molts discapacitats hauran d'abandonar els centres de dia i les residencies", llamentà Castellano, qui animà als assistents a "seguir lluitant". "Este Govern nos ha afonat en la misseria, pero esperem solucionar-ho en les proximes eleccions", apuntà el portaveu en el seu discurs.

L'event, servi per a que els assistents pogueren anotar en uns fulls taronges les preguntes i dubtes que tingueren al voltant de la situacio dels depenents en lo Regne de Valencia. En acabant, es desplaçaren fins a la plaça de la Verge per a llegir-les en veu alta. Una portaveu recordà que fa 44 dies, el colectiu traslladà varies preguntes al voltant d'esta materia a la Generalitat sense que, fins al moment hagen rebut respostes. Ademes, per mig d'un burofax, convidaren al mateix Alberto Fabra a l'acte per a que poguera responder-les "pero no ha volgut vindre", llamentà. Per aixo, de nou traslladaran al Govern autonomic les qüestions que preocupen als afectats valencians.

----------------------------------------------------------------------------------------

Els valencians assistim atonits cóm el Consell aplica aquelles lleis que perjudiquen als valencians i a la seua identitat com les referents a les competencies de la AVLl, i per contra aquelles lleis aprovades i en vigor, que son en defensa dels ciutadans i els seus drets son incomplides reiteradament, any darrere d'any, sense que passe res. Algu deuria d'anar a preso. L'incompliment de les lleis vigents, i l'impunitat dels incomplidors senta un precedent de conseqüencies imprevissibles.

L'unica solucio a la situacio actual passa per un canvi dels governants. Com podem comprovar, no es prou en canviar les lleis, s'han de canviar aquells que les han d'aplicar i posar en eixecucio, per a que els valencians tingam de veres una proteccio social digna.

http://www.lasprovincias.es/comunitat/201412/15/cumpleanos-triste-depend...

 

 

 

 

 

.