¡Ya n’hi ha prou de bons i roïns! (i II) / Antoni Fontelles

7/11/2017

Una atra mostra d’esta sensibilitat policial. El 14 doctubre de 2012 hi hague una folga general europea contra les politiques d’austeritat. U dels desgraciats successos fon que una dona de 42 anys perde un ull en Barcelona, a causa de l’impacte d’una pilota de goma llançada per ‘no se sap quí’. La victima fon indemnisada per la Generalitat Catalana en 260.000 euros, encara que no reconegue mai els fets.

Segons el conseller d’Interior Felip Puig, en la zona a on ocorregue l’incident no es produiren tirs, pero les persones que acompanyaven a la ferida asseguraren que el tir procedia dels mossos.

I la ‘mala sort’, tambe segons el conseller Puig, provocà que un agent li obrira el cap d’un colp a un chiquet de 13 anys i en les imagens es veu cóm un atre aprofità que el menor estava en terra, en les mans al cap, per a pegar-li una atra porrada. Puig tingue el morro d’afirmar que la policia havia actuat axina en defensa propia, sense caure-li la cara de vergonya. I un atre mosso li pegà a una chica que els estava recriminant l’agressio al menut. En honor a la veritat, he de dir que Iniciativa i la CUP exigiren la dimissio del conseller. Naturalment, no passà res (eldiario.es 15-11-12).

Puig felicità al director del cos policial i als seus responsables. ¡Com no!

I acabe en les lleis bones i roïnes, en els tribunals que sentencien justament i injustament i en els que tenen problemes en detindre als que cometen delits… Pareix que la policia autonomica catalana no tingue regomello en identificar i en acusar als que rodejaren el Parlament de Catalunya el 15 de juny de 2011. El 15-M protestava contra les retallades i pretenia evitar la celebracio del ple a on s’anaven a aprovar els presuposts. Formaren una cadena que obligà al president Artur Mas a accedir a l’edifici en helicopter. Els mossos carregaren i obriren pas, pero no evità que els diputats i consellers foren insultats i acosats –un delit com qualsevol atre–. Aixina, 18 dels 19 acusats foren absolts per l’Audiencia Nacional, pero la Generalitat i el Parlament recorregueren i un ‘tribunal espanyol’ com el Suprem revisà la sentencia i en condenà a 8 a penes de tres anys de preso (elMundo.es, 19-4-15). En l’intervencio policial hi hague 6 detenguts i 45 ferits lleus, 18 dels quals foren agents. ¿No es aço similar a quan una concentracio obligà a una secretaria judicial a eixir pel terrat de la Conselleria d’Economia el 20 de setembre de 2017?. ¿I l’auxili policial?

En una posterior cadena de protesta que es realisà en el Parlament contra esta sentencia hi havia representants de ICV-EUiA, CUP i Barcelona en Comú.

En el segon aniversari del 15M, millers de persones ocuparen la plaça de Catalunya en maig de 2013. La repressio, per a ‘netejar’ el lloc, ocasionà 121 ferits, 37 dels quals foren agents. Les escenes de la brutal violencia ‘autonomica’ –no del ‘estat’– pegaren la volta al mon.

I una advertencia final per als ‘tifossi’ de la Policia Nacional i de la Guardia Civil que van o han anat a fer-los costat i regalar-los coses i abraçar-los… que ho tinguen ben clar, que si els manen carregar i pegar… carregaran i pegaran. No sigam tan inocents i caigam en eixa simpatia circumstancial i reactiva, perque en el moment que toque… no s’ho pensaran dos voltes, tant si els has abraçats ara com si els has denostats.

Ni uns –els mossos d’esquadra– han segut tan bons com els independentistes voler fer creure, ni els policies nacionals o guardies civils nos demanaran per favor que nos apartem del mig de la carretera en una folga.

I sobretot sobretot, hem de fer una revisio critica d’eixos nacionalismes, tant el ‘banal’-natural –espanyoliste–, com el supremaciste-essencialiste –catala–.

Ultimes preguntes. ¿Quí era el comissari en cap dels Mossos d’Esquadra quan agrediren i torturaren a l’empresari Juan Andrés Benítez? Si, Josep Lluís Trapero. ¿Quí era el coordinador operatiu de la policia autonomica en les carregues contra indefensos manifestants i concentrats en 2013? Si, el substitut i actual cap, Ferran López.

Image: pert un ull, mossos, eldiario.es
            Videos: youtube, brutal carrega, las malas lenguas
                         youtube, folga general 29M, Xavi Coll
                         youtube, socorrooooo, Icue, Salvados
                         youtube, colpejant a menors, IrreverenteIncomodo, la sexta 

                            

                                                                     Antoni Fontelles