Taula politica valencianista en Ona Fallera TV; 106.9 FM. Valencians per Europa

21/5/2014

Accio Nacionalista Valenciana ha participat hui de la Taula politica valencianista d’Ona Fallera.

El candidat a les elecciones europees, Rafel Medina, Cap d’implantacio d’Accio Nacionalista Valenciana en les comarques centrals, nos ha oferit una demostracio de bon fer, domini absolut dels temes debatuts, i bon criteri a l’hora de fer propostes.

En primer lloc Medina nos ha introduït en un repas per tot el programa electoral de la Coalicio, posant especial atencio a la necessitat de reforçar les infraestructures valencianes, tant del corredor mediterraneu com l’eixida a França per Canfranc i revitalisar la figura del port de Valencia. Tambe ha incidit en la necessitat d’invalidar els actuals acorts agraris que perjudiquen als agricultors valencians. Tampoc  s’ha oblidat del chicotet comerç per a qui ha demanat el mateix tracte que per a les grans empreses.

Preguntat al voltant de la conducta del PPSOE al voltant de l’opinio d’estos partits sobre el vot als partits minoritaris, Medina ha destacat que lo important  es que s’estan posant nerviosos, puix es donen conte de que els “chicotets” comencen a prendre cos i a plantar-los cara, ya que estan oferint l’alternativa necessaria per a fugir del bipartidisme que no conduix a res.

Davant la possibilitat d’un pacte entre PP i Psoe, Medina ha fet la reflexio de que tal pacte ya existix. Se traduix en la barrera del 5 % per a impedir que els partits chicotets puguen accedir a les Corts Valencianes, existix en la dificultat dels 50 avals per a les eleccions europees, existix en el reparto de la publicitat electoral debades en les televisions… i existix en numerosos pobles a on han arribat a acorts per a obtindre l’alcaldia…

¿Està la societat actual preparada per a ser representada per un partit nacionaliste valencià fort? Ha segut l’ultima pregunta feta per Alex Esteve, a la qual Rafel Medina ha contestat de forma magistral, primer diferenciant entre els nacionalismes imperialistes i el nacionalisme valencià, sent els primers rebujables en tendencia a actituts nazis, d’impondre voluntats i apropiar-se d’allo que no els pertany, cas del nacionalisme Vasc (en respecte a Navarra) o catala (en respecte a Valencia, Balears, part d’Arago, part de França, etc.), i sent els segons, els valencians, un nacionalisme que es caracterisa per l’amor a la patria i a la terra valenciana.

Com es natural Accio Nacionalista Valenciana considera que si, que la societat està preparada per a ser governada per un partit nacionaliste fort, i per a disipar els dubtes d’aquells que es mostren reticents al concepte de nacionalisme, Medina ha llegit el significat de nacionalisme donat per la RAE:

1. Volença dels naturals d’una nacio ad ella i a quant li pertany.

2. Ideologia que atribuix entitat propia i diferenciada ad un territori i als seus ciutadans, i en la que es fonamenten aspiracions politiques molt diverses.

3. Aspiracio o tendencia d’un poble o raça a tindre una certa independencia en els seus orguens rectors.

Per tant, el nacionalisme aplicat al valencianisme es l’expressio natural del mateix:

1.   Volença dels naturals del Regne de Valencia ad ell i a quant li pertany.

2.       Ideologia que atribuix identitat propia i diferenciada al Regne de Valencia i als valencians, en base a la qual fonamentem aspiracions politiques molt diverses.

3.       Aspiracio o tendencia dels valencians a tindre un cert nivell d’autogovern i independencia a l’hora de prendre les decisions que nos afecten.

¿Qui pot negar que estes son premisses valencianistes? ¿Qui pot estar en desacort en estes expressions i dir-se valencianiste?

http://www.elperiodicodevalencia.com/652/taula-politica-valencianista-en-ona-fallera-tv-1069-fm-valencians-europa