Sense data per al corredor mediterraneu

29/11/2014

Els grans empresaris havien acusat el dimecres a Ana Pastor d'enganyar-los. Asseguraren que la ministra els digue que arribaria en 2015 a Valencia i en 2016 a Alacant.

El Govern ara no oferix cap de data d'arribada del corredor ferroviari mediterraneu a Valencia i Alacant. El principal grup de pressio (lobby) empresarial valencià, AVE, i els grans exportadors acusaren el dimecres a la ministra de Foment, Ana Pastor, d'enganyar-los per haver-los donat "repetidament la seua paraula" de que l'infraestructura, que consideren "vital" per al futur de l'economia nacional valenciana, arribaria a Valencia en 2015 i a Alacant en 2016 i haver comprovat, en canvi, que les obres estan "parades".

El Govern reaccionà este dijous admetent la "relentisacio" dels treballs i explicant els seus motius. Adif, la societat publica que gestiona les infraestructures ferroviaries, no oferi, no obstant, cap d'atra data alternativa.

Adif reafirmà el "compromis" de l'Eixecutiu en l'infraestructura, i resaltà que per a 2015 hi ha presupostats 1.359 millons d'euros per al corredor, lo que permetra conectar Castello a la ret d'alta velocitat.

En consultes realisades este estiu, no obstant, Adif comprovà que els vagons que s'utilisen en Espanya no estan adaptats a l'ample internacional que usarà el corredor. I que les operadores que en 2015 podrien operar el tram entre Castello i Tarragona, com RENFE, no tenien previst utilisar eixe ample. Foment ha decidit per aixo "adaptar el ritme" de l'obra "a les necessitats de les operadores".

La portaveu no sabe precisar quan es podra esperar que arribe el corredor a Valencia i Alacant baix eixes condicions. Ni per qué, si les consultes foren en estiu, la ministra es compromete fa un mes a que el corredor arribaria en 2015 i 2016, com asseguren els empresaris.

Accio Nacionalista Valenciana exigix el compliment dels plaços prevists o la dimissio de la ministra per engany premeditat als valencians. Ademes reivindiquem que es proyecte  i duga a terme una conexio ferroviaria en Europa i l´Atlantic, per Arago. El corredor Mediterraneu es una de les eixides a Europa que te Valencia. Pero n'hi ha un atra la qual considerem mes convenient, que es l'eixida per Zaragoza-Somport, passant per Pau i Toulouse. Ademes este corredor, conectaria el port Valencia en els ports atlantics de Bilbao i de Bordeaux. Esta opcio es la mes interessant per a Valencia perque d'esta manera, el port de Valencia queda perfectament conectat en Europa i l'oceaneu Atlantic (millorant la posicio del port valencià per damunt d’Algeciras i de Barcelona) i trenquem l'actual subordinacio dels camins cap a Europa, que al passar per Barcelona, nos situen sempre 3 hores mes llunt d'Europa que la capital catalana.

http://ccaa.elpais.com/ccaa/2014/11/27/valencia/1417116984_469675.html