Reunio urgent del BCE (i II)/ Per J. Masia

25/6/2022

La Comissio Nacional del Mercat de Valors quan vullga actuar que actue perque ¡tots els reguladors publics actuen com si foren lobis de les empreses!

No es molt complicat, es tracta de tornar a comprar deute del païs en el que residixes −ya es fea−, prohibir les vendes a curt perque totes son especulatives −es feu parcialment en la crisis de 2008− o gravar-les per que a ningu li compense fer-les o lo millor, mes directe i mes facil de tot, prohibir els hedge fun, perque no aporten res a l’humanitat sino tot lo contrari. No es preocupe, no ho notarà en res, dema eixirà el Sol i es pondra, els ho promet i a lo millor vivim una miqueta mes tranquils encara que siguen 3 o 4 mesos, perque esta incertea constant complix al peu de la lletra l’axioma: privatisacio dels beneficis i socialisacio de les perdues (vegen qué son les ajudes a Air Nostrum o Marie Claire). Estes son les intervencions bones de pare estat, els pardalets neolliberals obrin el bec i piulen, acodixen rapidament per a parar la ma esquerra mentres critiquen l’intervencio publica gesticulant la dreta. Un doblepensar al millor estil de George Orwell i de pocavergonya per a qué parlar… La llibertat no es crear crisis o permetre la prostitucio.

Els capitalistes son voltors que oloren als morts i viuen de la carronya de tots i especialment dels mes necessitats. Una elit extractiva, una minoria, somet a la majoria del mon, es absurt, nomes ho fan perque convencen a la majoria per a defendre l’ideologia que favorix a uns quants privilegiats i que es lesiva per als interessos de la poblacio, una alienacio en tota regla. L’acritica consolida la precarietat i la precarietat el famos assert: primer viure i despuix filosofar. I tindre alguna cosa evita la revolta, perque el mes perillos es el que no te res.

El BCE davant de l’atac dels fondos contra Italia i Espanya, un aument de 4% des de 2014 i un 3%, respectivament (la referencia es la distancia en el tipo del bono alema a 10 anys: pero els inutils de Feiijó i la seua colla no ho saben, Newtral, 8-6-2022) ha decidit mantindre el recolzament. ¿Qué esperaven estos egregis i llests economistes?, ¿no sería mes facil prohibir-los?, ¿de qué servixen?, ¿a quàntes persones afecta la seua compra-venda a curt? Si per a que es lucren un pocs, ho han de patir molts, llavors estem en un joc de suma zero -uns guanyen a costa de la perdua dels demes-, no cooperatiu, votar als que defenen este model es posar-se la corda al coll. El capitalisme es irracional, acumula una fotracada de proves com els ‘fantasmals’ PPCC, perque son ideologies de dominacio, u en una seudociencia economica captiva que justifica lo injustificable i l’atre un imperialisme que nos vol anular com a valencians. Ni u ni l’atre empoderen a la nostra societat i en este deslluit i costos quefer estem uns quants que no perdem l’expectativa d’un futur millor per a tots.

 

J. Masia

Imagens: laereverde.com, periodistas-es.com, celag.org