Proces judicial contra la sedicio catalana

19/9/2016

            Hui dilluns a les 11 hores ha declarat l'exportaveu del govern de la regio catalana, Francesc Homs, en el Tribunal Suprem per la seua "presunta" implicacio en la consulta del 9-N. 
            Fins a les portes del jujat li han acompanyat ademes d'Artur Mas, Neus Munté, la portaveu del govern catala i coordinadora general del seu actual partit PDC (Partit "Democrata" Catala. -¿Recorden vostes quíns països portaven el llinage de "democrates" fins fa no res? Precisament aquells que no ho eren com la RDA, Republica Democratica Alemana-. Estaven tambe el seu coordinador organisatiu, David Bonvehí; el portaveu del seu partit en el Senat, Josep Lluís Cleries; l'exconsellera d'Educacio de la Generaliat catalana, Irene Rigau; el conseller de Cultura, Santi Vila i la consellera de Governacio, Meritxell Borrás.

            Es presentaren en nom del parlament catala el seu vicepresident primer, Lluís Corominas i el president del grup parlamentari de Junts Pel Sí, Jordi Turull. Tambe l'exalcalde de Barcelona, Xavier Trías.
            De tot este sequit, nomes Mas i Rigau hauran de tornar a declarar ells mateixos davant del Tribunal Suprem acusats de contribuir, a l'igual que Francesc Homs, a la celebracio de la consulta secessionista del 9 de novembre de 2014 en acabant de ser prohibida pel TC (Tribunal Constitucional).
            Confiem en que el juge prenga nota i cride a declarar a tots aquells que se manifesten solidaris i que donen soport publicament als caps visibles d'esta conducta sediciosa.
http://ecodiario.eleconomista.es/politica/noticias/7832938/09/16/Cataluna-mas-arropara-a-homs-en-su-declaracion-ante-el-tribunal-supremo.html

            Pel seu costat l'expresident catala, Artur Mas, afirmà que la convocatoria del proces participatiu del 9N "fon obedir al poble de Catalunya [...] Obedirem al poble de Catalunya, que es lo que ha de fer un democrata -¿Un democrata no ha d'observar i complir la llei en tots els seus actes?-, i ho tornariem a fer sempre que faça falta", proclamà en Arenys de Munt (Barcelona) en un acte de reconeiximent i soport als investigats per la consulta.
            Mas ha dit estar convençut de no haver desobeit al TC al permetre la votacio i llamenta que el govern central no haja actuat atenent a la voluntat del poble catala manifestat en la convocatoria del 2012.
            Homs per la seua part, oblidant als millons de catalans que no li votaren i que son contraris al proces separatiste afirmà que acodirà al tribunal "no en nom d'una formacio politica, sino en nom d'un païs".
http://www.expansion.com/catalunya/2016/09/18/57de8552e2704e62598b45af.html

            Desconeguem si es tracta d'una incapacitat intelectual per banda del senyor Artur Mas lo que l'impedix entendre i comprendre que si el ple del Tribunal Constitucional, per unanimitat de tots els seus membres, declara inconstitucionals tant la consulta soberanista convocada per ell, com la llei autonomica baix la que s'ampara per a realisar-la, dur a terme dita consulta, significa una desobediencia clara i incontestable al mandat del mes alt tribunal de l'Estat, -al que si reconeix a l'hora de posar la ma per a rebre subvencions i inversions en detriment d'unes atres comunitats autonomes, pero al que no reconeix a l'hora de parlar de soberania-.
            L'alt  tribunal presidit per Francisco Pérez de los Cobos acull els arguments dels recursos presentats per l'Adbocacia de l'Estat concluint que la dita consulta de caracter no refendari convocada per Mas era, en realitat un referendum per a debatre la secessio de Catalunya. La sentencia dictamina que "queda fora de la competencia autonomica formular consultes, encara que no siguen referendaries, que incidixquen al voltant de qüestions fonamentals resoltes en el proces constituent...".
            "No hi ha lloc per a actuacions per uns atres camins ni de les Comunitats Autonomes ni de qualsevol orgue de l'Estat, perque damunt de tots està sempre, expressada en la decisio constituent, la voluntat del poble espanyol, titular exclusiu de la soberania nacional", senyala la sentencia. El tribunal considera que la consulta amagava, en realitat, un fererendum, procediment que nomes pot convocar l'Estat.

            He d'afegir que el TC no es sant de la meua devocio. No sabem a qué està esperant el TC per a resoldre el conflicte entre les Corts i el Govern en funcions, el que no vol sometre's al control del Congrés dels Diputats. ¡Clar havia de resoldre una qüestio mes important sobre Otegi! 
            Tornant al cas que nos ocupa, la llei 10/2014 de consultes populars no referendaries fon aprovada pel parlament de Catalunya el 26 de setembre i publicada a les 10:00 hores del dissabte 27. Passats trenta minuts, Mas firmà el decret de convocatoria d'una consulta al voltant del futur politic de la regio catalana fent estes preguntes:

            ¿Vol que Catalunya es convertixca en un Estat? I, en cas afirmatiu ¿Vol que este Estat siga independent?

            Mes tart nos enterarem que en el seu proyecte de constitucio d'Estat independent, inclouen a la nacio valenciana com a part dels seus territoris ¿Sorpresos? ¿I d'a ón ve la sorpresa? Portem mes de trenta anys advertint de que eix es el desti al que volen arribar.
            Ells per a "existir" necessiten canviar la Constitucio, el model d'Estat... Nosatres per a conseguir les nostres reivindicacions nomes exigim que es complixca la Constitucio i se nos reconega els drets que en ella se nos garantisa.

            Lluita al costat d'Accio Nacionalista Valenciana, Avant Valencians i Los Verdes Ecopacifistas i serem. Com afirmava Julià San Valero: “Si som lo que som, serem. Si som lo que son, no serem. I nosatres volem ser, ara i sempre, valencians”. Treballem per reafermar la nostra personalitat. No anem a permetre que ningu nos arrebate la nostra identitat.

 

http://www.elmundo.es/espana/2015/02/25/54ec90baca474189168b4572.html

 

Imagens: Homs i comitiva, Quico Sallés, La Vanguardia
                Homs en el jujat, dibernon, La Vanguardia

 

Miquel Real