Llinea T2 FGV una obra inacabada

1/12/2014

L'eixecutiu de Fabra unicament preveu una inversio de 37'1 millons d'euros en la ciutat de Valencia de cara a l'any que ve, un 4% menys que lo previst per ad este eixercici. La majoria de les partides son per al pagament d'obres ya realisades. La llinea T2 de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), que travessa el centre historic i arriba a la Ciutat de les Arts i les Ciencies i a Nazaret, continuarà abandonada un any mes, donat que els contes del Consell solament preveuen 2'3 millons d'euros en concepte de retarts de les obres ya realisades i de manteniment de l'infraestructura. Les obres de la llinea T2 estan paralisades des de l'any 2008 en una inversio publica de vora 300 millons d'euros en la plataforma tamviaria, les vies i el tunel que va del carrer Alacant a General Urrutia. Una infraestructura que s'ha deteriorat progressivament estos anys per la paralisis que ha patit, victima ademes de furtaments i de vandalisme. Per una atra part, els contes tampoc inclouen l'acces nort al Port entre el Carraixet i l'Universitat Politecnica. S'anula l'inversio anunciada de 1'4 millons d'euros i, per tant, hi haura un retras en els accesos a la ciutat.

Accio Nacionalista Valenciana demana del Consell Valencià, que priorise l'eixecucio de les obres ara abandonades, per a dotar a la ciutat de les infraestructures basiques necessaries per al seu desenroll, tant a nivell ciutada, com comercial i industrial. Resulta inadmissible que obres indispensables per a la modernisacio i desenroll del funcionament quotidia de la ciutat, i per al seu creiximent economic siguen relegades i abandonades per manca de partida presupostaria i mentrimentres se continuen gastant cantitats ingents de diners en una entitat innecessaria, que atenta contra l'identitat valenciana com ho es la AVLl. Els valencians no necessitem una academia que normativise el catala, pagar una a preu d'or, tenint una debades (l'Institut d'Estudis Catalans) es de folls. Lo que necessitem es una Academia de la Llengua Valenciana, i no te per qué costar "un potosi". ACNV propon deixar sense partida economica a l'antivalenciana AVLl i destinar eixos diners a completar les obres d'infraestructures paralisades per manca de presupost.

 http://www.20minutos.es/noticia/2285147/0/centros-salud-linea-2-metro/tranvia-centro-historico-pspv/presupuestos-valencia/