Lliberar a Zaplana / Antoni Fontelles

13/1/2019

            ¡Quína justicia mes injusta que tenim! L’expresident de la Generalitat Eduardo Zaplana continúa en preso provisional des de finals de maig de 2018, encausat en l’operacio Erial. 

            Fins al cel s’han alçat les potents veus dels fidels que han aplegat a tots els deus pagans i cristians, cridant, suplicant o exigint, per caritat –humana i divina–, que posen en llibertat a Zaplana que està molt malalt de cancer. 

            En este gest de justicia poetica s’han unit en un clam unison gents tan dispars com els propis dirigents del PP –partit al qual pertany–, Pablo Casado i Isabel Bonig, el lider de Podemos, Pablo Iglesias (‘comuniste’ i roig), i la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra (igualment roja i ‘comunista’). Pero no nomes han segut estes les veus clamants en el desert... tambe ho ha fet el cor integrat per contertulians i presentadors i personages ilustres. ¡Qué inhumans som! ¿Deixarém morir en la preso a Zaplana? ¿No tindran les persones que poden un gramet de pietat per a amollar-lo i que puga estar en els seus i ser ates adequadament de la malaltia que patix (que ni per ad ell ni per a ningu la vullc), en totes les garanties? 

            Ahi estan familiars, amics, meges i societats d’hematologia exigint un tracte mes benevolent que jujat, fiscalia i Audiencia Nacional neguen, en una serie d’actes d’extrema crueltat. Quatre voltes li l’han denegat, mes vegades que sant Pere renegà de Crist. 

            He de pensar i creure que si el mantenen en preso provisional (que segons opinio de juristes i experts es una mida excepcional) es perque tenen alguna rao. Pareix que els motius fonamentals son que hi ha risc de fuga i la possibilitat de destruir proves per a seguir la pista dels diners que, presuntament, els implicats en el cas tenen o tindrien en Luxemburc, Uruguai i Paraguai (tres països transparents i colaboradors en la lluita contra la corrupcio, com tot lo mon sap ¡¿?!). 

            Pareix tambe que la justicia no retira la mida preventiva –i no es l’unic en esta situacio– perque quan l’expresident i exministre Zaplana estava en lo carrer no tenía majors problemes per a realisar una determinada activitat ‘laboral’, i no estava en unes condicions ambientals ni vitals com les que els ara ‘justiciers’ asseguren que necessita el pacient... i que yo no pose en dubte. 

            Front a l’inhumanitat de la fiscalia, la jugesa i l’Audiencia Nacional estan els creuats dels casados, bonigs, iglesies, oltres, hematolecs diversos i afligits contertulians –que ara no recorde– que, com dic, exigixen un tracte digne i humanitari per a un malalt terminal. ¿Cóm no vaig a estar al seu costat?

 

 Otegui demana la llibertat de Zaplana 

            Tinc un chicotet dubte o contradiccio interna que no em deixa dormir: ¿si l’encausat colaborara en la justicia no sería esta molt mes magnanima i estaria resolta la seua situacio vital? I en tinc un atre, no tan chicotet: per qué tots estos humanitaris contingents o accidentals no s’han enrecordat, aparentment, ni ara ni mai, de tots els atres cancerosos que hi ha empresonats ni tampoc de tots aquells malalts en ‘risc vital’ que continuen tancats? ¿Per qué sera que me sona a que hi ha reclusos de primera i reclusos d’octava o de ninguna categoria? 

            I un apunt final, algu s’enrecorda de quan es posà en llibertat a un etarra perque tambe se li havia diagnosticat una malaltia incurable... fem memoria de cóm es ficaren alguns dels que ara exigixen caritat per a un investigat de primera... 

            Yo tambe estic a favor de que l’amollen, ad ell i a tots aquells que estan en una situacio similar i dels qual ignore son nom... com tambe l’ignoren els mijos de comunicacio i els casados, oltres i iglesies... i vostes.

 

             Imagens: La justicia deniega la lliberacio de Zaplana, okdiario.com
                             Otegui demana la llibertat de Zaplana, elnacional.cat

 

                                                                                 Antoni Fontelles

                                                                                  8-1-19