L'Ebola una amenaça real i altament perillosa

9/10/2014

El Consell Valencià de Cultura per mig del seu president, Santiago Grisolía (premi Princip d'Asturies d'Investigacio Científica i Tecnica en 1990), ha traslladat al poble valencià diferents recomanacions per a evitar que puga hi haver problemes en el virus de l'Ebola. El cientific valencià Grisolia recomana "evitar el contacte fisic, no donar les mans ni besar-se al saludar" i ha advertit que abans o en acabant "s'haura de controlar molt be l'entrada de persones en el païs", afirmà en referencia a l'es entrades massives d'immigrants ilegals de procedencia indetermidada a on se poden colar persones procedents de països a on s'ha estes el virus.

El president del Consell Valencià de Cultura (CVC) ha fet estes declaracions en roda de prensa junt al president de la Comissio de Ciencies d'este orgue consultiu de la Generalitat valenciana, Martin Quirós, per a informar al voltant de la malaltia i propagacio del virus de l'Ebola.

Grisolia ha recordat que el CVC aprovà el passat mes d'agost un informe a on mostrava la seua preocupacio pel perill de disseminacio del virus de l'Ebola i instava a les autoritats a "prendre les mides adequades per a evitar l'introduccio d'esta malaltia en Espanya."

Igualment se recomanà en una declaracio institucional suspendre tots els vols en les nacions a on la malaltia de l'Ebola estava fora de control, aixina com tindre dispost un hospital per cadascuna de les comunitats autonomes per a atendre els casos que es puguen produir, en medicacio i personal entrenat per al seu tractament.

Ademes, advertia de les conseqüencies que podria tindre en el turisme de la comunitat autonoma de Valencia, "unic sector que s'ha salvat de la crisis", l'hipotetica aparicio d'un sol cas de virus d'Ebola.

Per la seua banda, Martín Quirós, mege de professio i exdiputat autonomic del PP, ha assegurat que a pesar de que el Ministeri de Sanitat elaborà en abril un protocol d'actuacio per a tractar l'Ebola, ha hagut una "dispersio de decisions i 17 formes diferents de planificar" en les respectives autonomies.

Tambe ha censurat el "mal seguiment" posterior de la poblacio de risc que tingue contacte en l'auxiliar infectada en Madrit, i s'ha preguntat si darrere de la mort del segon missioner solament se li donà vacacions ad ella "o a tots els qui participaren en el tractament".

Al seu juï, este cas "ha pillat a la societat a contrapeu" i ha criticat tant que la pacient no fora ingressada abans d'arribar a 38'6 graus de calentura, com la roda de prensa que oferi el dilluns la ministra de Sanitat, Ana Mato, que al seu juï va ser "improvisada per les circunstancies i tingue que fer-se abans d'hora."

Molt mal han degut de fer les coses des de l'Administracio central quan este mege vinculat al PP censura les actuacions realisades pels seus companyers de partit, i molt greu deu de ser la situacio per a que el CVC ixca a enmendar-li la plana a l'Administracio central i a demanar mides concretes i canvis de costums per a evitar contagis.

Des d'Accio Nacionalista Valenciana exigim del Govern estatal la maxima transparencia al voltant d'este assunt per a poder coneixer la gravetat del mateix en tota la seua extensio, aixina com unes directrius clares, unificades i segures per a enfrontar-se al virus. Igualment exigim els equips necessaris de proteccio per als sanitaris que es vegen obligats a tractar a malalts d'este virus i per a tots els professionals que puguen quedar exposts a la malaltia en el desempeny de les seues funcions.

http://www.elmundo.es/comunidad-valenciana/2014/10/08/54353287e2704e183e8b4589.html