La xenofobia catalanista i espanyolista (I) / J. Masia

28/2/2024

           El catalanisme i l’espanyolisme tenen una antiga tradicio historica i ideologica supremacista que encara es manté molt viva, no a soles en l’aspecte identitari sino tambe en la glotofagia llingüistica que practiquen, ¡qué nos van a contar als nacionalistes valencians! Inclus sumen esforços, en el conegut com a pancaespanyolisme, per a sometre als comunitaris. La negacio constant dels acusats no impedix vore, al que vol, que continúa ben present. Obres son amors, i no bones raons.

           Entre la presidenta de Madrit, Isabel Díaz Ayuso, i el secretari general de Junts, Jordi Turull, estan aportant unes noticies molt sucoses (he publicat alguns articuls sobre l’assunt) que son les tipiques declaracions xenofobes de manual, nomes cal obrir un llibre de sicologia social, d’analisis critic del discurs o de sociologia. Neguen l’evidencia perque no queda molt be mantindre estes posicions en el sigle XXI. Al seu costat tenen uns mijos d’informacio/desinformacio que cobrixen els seus exabruptes, escampen i es mostren acritics en les diatribes que nos regalen, que polarisen, fan por i creen desafeccio en les persones mes honestes que s’allunten dels instints animals que activen. Estem millor que volem.

 

La presidenta es mes embolicadora, un dia diu blanc i l’atre negre, la coherencia sincronica no es lo seu, pero la diacronia del seu relat es incontrovertible.

            He escrit que l’esquerra ha abandonat la reflexio o el debat sobre les politiques immigratories i aço supon que siga la dreta extrema i l’ultradreta la que marquen l’agenda i l’imaginari colectiu. L’assunt s’ha de posar sobre la taula, ¿a qué esperen?

            Turull desconeix que la llei ya te una norma sobre la multirreincidencia (que crec necessaria) i atia el foc gratuitament (https://es.ara.cat/politica/turull-no-actuar-delincuentes-multirreincidentes-poner-peligro-convivencia-cohesion_1_4909089.html).

             La multirreincidencia es un factor pel qual els juges espanyols poden expulsar als estrangers que delinquen, de fet, moltissima gent ignora que “La Sección Quinta de la Sala de lo Contencioso-Administrativo del Tribunal Supremo ha establecido como doctrina jurisprudencial que ‘la expulsión de España de un ciudadano extranjero por vía administrativa como consecuencia de una condena penal solo es procedente cuando la pena mínima prevista en el Código Penal para el delito por el que ha sido condenado sea superior a 1 año de prisión’”. (https://legalteam.es/el-supremo-limita-las-expulsiones-de-inmigrantes-que-cometan-delitos-dentro-o-fuera-de-espana/). Una cosa es la llegalitat i una atra vincular l’immigracio en la delinqüencia, assunt que he tractat en diverses ocasions.

Imagens: istockphoto.com, eldiario.es.