La xenofobia catalanista i espanyolista (i II) / J. Masia

2/3/2024

           Pero lo pijor de Turull no es l’ignorancia, conscient o inconscient, es que em recorda les lleis de Nuremberg (1935) que dictà el regim nazi, els jueus de sanc tenien yayos fins a la tercera o quarta generacio, pero Turull dobla l’aposta perque “No actuar contra multireincidents, faci 15 dies que viuen aquí o 8 generacions, posa en perill la convivència”. Al mateix temps, diu que son acusacions "indignes" quan els tildem de “xenòfobs" (https://www.ccma.cat/324/turull-no-actuar-contra-multireincidents-faci-15-dies-que-viuen-aqui-o-8-generacions-posa-en-perill-la-convivencia/noticia/3270728/). ¿Qué te a vore la multirreincidencia en les generacions? Es la referencia a la sanc o l’essencia, que te arrels anteriors (sigle XV) en l’Espanya dels estatuts de la “neteja de sanc” i les expulsions de comunitats com jueus, araps o gitanos (periodo historic que les dretes espanyoles idealisen i manipulen). Els nazis no inventaren res.

La nostra Isabel la Catolica contemporanea, Ayuso, es ya una classica de la xenofobia, una nacionalista espanyola excloent que utilisa la falacia i la propaganda com elements basics de comunicacio. Te una incapacitat intelectual llogica gravissima, en especial quan de les premisses arriba a una conclusio desconeixent lo que es un argument deductiu i la transicio, tampoc brilla en l’induccio perque nomes ho fa en la fachosfera en els seus frikifans fruiters (https://www.youtube.com/watch?v=jVa-IN1zr5s). Que no brofeguen pel video perque a l’artista villana li ha agradat i molt.

A l'antillogica el quitament del deute valencià no li pareix raonable pels arguments exposts en la seu parlamentaria dels valencians ni per la reclamacio de la societat civil sino perque “no quieren formar una nación paralela como Cataluña” (La Razón, 13-12-2023). Tampoc soporte la sumissio per adoctrinament de la majoria dels valencianets, contents en ser l’ultima mona espanyola en finançacio i les manifestacions minvants sobre el tema que ho acrediten. Mes de la seua incongruencia: "Si a mí me dices que, por ejemplo, abrir el grifo en cualquier casa de Madrid y que haya agua, es de ser facha: 'Aquí está la facha'”. (La Razón, 12-2-2024).

Arribà al premi Nobel quan afirmà que "cuando hay toros hay libertad" (Libertad Digital, 12-4-2021). Ya sabem que el filosof, John Stuart Mill, quan escrigue el millor tractat sobre la llibertat fea referencia al bou d’Osborne. Ayuso s’ha queixat en entrevistes que se l’ha acusada de poca inteligencia, pero es que el caminar es demostra caminant, ¿no?

En Alcalá de Henares declarà, al voltant de l’arribada d’immigrants de Canaries, que hi havia un “auténtico caos […] reyertas graves […] se están investigando agresiones sexuales a mujeres del municipio” i s’ha produit un brot de ronya, suposts fets desmentits pel delegat del Govern, Francisco Martín, perque “no hay ninguna investigación por agresión sexual” ni tampoc de tot lo atre. (EFE, 17-1-2024).

En resum, en lo bons cristians que pareixen els representants de la dreta extrema i l’ultradreta conservadora ignoren a Mateo: “Así que, por sus frutos los conoceréis.” i a l’octau manament: “no diras falsos testimonis ni mentiras”, per lo tant, per incompliment manifest, exigixc al papa Francisco que els excomulgue per ser mals cristians.

Sera per ayusades, turullades… i colorín colorado.

Imagens: facebook.com.