La valenciana, la 14ª autonomia en inversio de l'Estat per habitant

1/10/2014

El proyecte de Llei de Presuposts Generals de l'Estat 2015 (PGE, nos deixen, una volta mes, malparats als valencians.

Oblidant la premissa "Tots els espanyols son iguals davant la Llei" els PGE 2015 donen un tracte desigual a les diferents autonomies, ocupant la valenciana el lloc 14 de 16. La mija espanyola està en 242 euros per habitant mentrimentres que els valencians rebrem unicament 156 euros per habitant. Pero les sifres es tornen mes escandaloses si nos comparem en els de dalt de la llista, si ho fem en els castellà lleoneosos, cadascu dels valencians rebrà del Govern estatal 542 euros menys que ells.

Si li volem donar una llectura positiva, podem dir que no quedem pijor que l'any passat, sino igual. Ya l'any passat els membres del PPCV botaren de les seues cadires en vore el tractament discriminatori que rebiem i lo insuficient del finançament. No obstant, davant una cridà a l'orde feta des de Genova, es paralisà tota reaccio del partit popular de Valencia, qui a la fi, donà per bo el presupost que nos marginava i impedia posar els pilars necessaris per a fonamentar una recuperacio.

La comunitat autonoma de Valencia es una "contribuidora neta" per a les arques de l'Estat, aixo vol dir que contribuim mes de lo que rebem, pero a diferencia de les atres comunitats autonomes que son contribuidores netes, la valenciana te una renta per capita inferior a la mija, en un PIB de 19.500 euros fron als 22.300 de la mija estatal.

En quant a quantitats absolutes a invertir, els valencians rebrem 776 millons mentrimentres que les cinc millor tractades autonomies passen de 1.000, a excepcio de Madrit que se queda llepant eixa sifra.

Igualment serem la sexta comunitat autonoma en quant al percentage d'inversions "regionalisades" (6'9 del total, quan som el 10 % en poblacio).

El Consell considera les inversions de l'Estat, "positives, pero insuficients".

Indiscutiblement un govern que considera positives unes inversions que nos marginen en relacio al restant de l'Estat, mai tindra capacitat per a defendre els interessos dels valencians. Ya hem comprovat la seua "eficacia" per a lluitar per una millora en les condicions en que nos tracta el Govern de Rajoy, a on en una cridadeta des de Genova paralisa tota iniciativa.

Els valencians precisem un canvi radical de finançacio. Es precis concretar un sistema diferent, que reconega els nostres Drets Historics com a Territori Foral, i que nos protegixca dels caprichos del governant de tanda en Madrit. Necessitem que se reconeguen les nostres necessitats com a poble en base a la nostra poblacio i contribucio. Els valencians precisem d'una agrupacio politica que sapia defendre els interessos dels valencians sense estar pendent de lo que manen en Madrit o en Barcelona. Els interessos dels valencians, per damunt de tot. Accio Nacionalista Valenciana, es l'opcio.

http://alicantenews.es/2014/portada/presupuestos-del-estado-para-la-comunidad-el-corredor-y-poco-mas-2/
http://www.lasprovincias.es/politica/201410/01/cada-valenciano-recibe-gobierno-20140930234816-v.html

.