La taca de la desocupacio

30/10/2014

Mes de la mitat dels valencians en risc d'exclusio no saben cóm buscar treball. El 45% manifesta no estar familiarisat en recursos com el Servef o empreses de treball temporal.

El director general de la Fundacio Adecco, Francisco Mesonero, presentà l'estudi "Necessitats llaborals de les persones en risc d'exclusio de la Comunitat Autonoma de Valencia", una enquesta realisada a persones en risc d'exclusio del territori del que se despren que el 52% del colectiu desconeix cóm afrontar la busca de treball.

Del total dels enquestats -150 persones en este perfil- el 45% manifesta no estar familiarisat en els recursos i canals disponibles -tals com el Servef, entitats locals o empreses de treball temporal- i que el 56% te "dubtes" al voltant dels llocs que podria desempenyar en el mercat actual.

Per la seua part, un 54% no sabria cóm elaborar un bon curriculum, i un 55% admitix que l'ambit de l'empresa li resulta desconegut, mentrimentres que el 71% dels enquestats sent discriminacio llaboral, al considerar que sempre sera descartat en un proces de seleccio degut a les seues circumstancies personals.

A pesar de que, segons l'estudi, un 52% dels desocupats en risc d'exclusio està rebent orientacio llaboral, un 74% manifesta que desijaria reforçar este aspecte en sessions individualisades i/o grupals.

En quant a les preferencies llaborals, el 40% busca un treball "de lo que siga", en tal de treballar, seguit d'un 30% que busca "alguna cosa relacionada en la seua formacio" i un 29% que vol "un treball relacionat en les seues experiencies anteriors". Un 9% no està buscant treball per rebre prestacions economiques o per manca de confiança llaboral.

http://www.lasprovincias.es/economia/trabajo/201410/28/mitad-valencianos-riesgo-exclusion-20141028235122.html