La pederastia en l’iglesia catolica (I) / J. Masia

20/2/2023

A lo millor pel titul alguns deixen de llegir, al cap i a la fi el valencianisme es majoritariament de dretes, conservador, catolic, apostolic, roma i monarquic. Te una capacitat critica llimitada a denunciar el pancatalanisme i a menjar-se tot lo demes, lligga’s neolliberalisme o la sumissio a la monarquica bananera del seu rei emerit i del seu net, el bala perduda. En fi, u ya assumi ser el enfant terrible entre tant d’acriticisme i servilisme en dosis superlatives.

Els colectius cristians, el PP i l’ultradreta espanyola s’han manifestat contra l’abort. Bo, Núñez Feijoó digue que era un dret (cadenaser, 13-2-2023) i el senyoret Borja Sémper, el moderao segons els mijos de comunicacio, negà als periodistes les paraules del seu president: o es un mantafuler, que de centrat que està ha acabat en els postulats del seu amic de l’anima Abascal, o no l’escolta. Segons els bisbe José I. Munilla, el roig d’Oriola-Alacant: “La traición del PP a la causa de la vida es total y absoluta”, ¡ara, mare!, podiem afegir que feren lo mateix en la llengua valenciana, ¿no? Si, son uns traïdorets professionals.

Des de la conferencia episcopal, les sectes o des de qualsevol atre mig −en tenen una fotracada− expressen la seua opinio. Pero, malauradament, contra els casos de pederastia hi ha un silenci casi sepulcral. I ya saben: qui calla, otorga, o que l’ocultacio es una de les tecniques de la mentira.

Per a traure-li a la majoria de la feligresia una declaracio contundent, d’acort en la gravetat dels delits, nomes te queda l’opcio d’agarrar-ne a u desprevengut, borracho i en la boqueta menuda, en un raco, en una nit sense Lluna podria fer-te una confessio.

Als pocs indignats que creuen bramar −a mija veu− se’ls hauria de fer la pregunta: ¿qué feu vosatres?, ¿per qué no s’escandalisen i ho demostren en public?, ¿per qué no es coneix cap manifestacio en tots els països contra la pederastia?, ¿per qué l’han negada sistematicament?, ¿per qué no han segut diligents i han denunciat i expulsat als pederastes? Es precis respondre ad estes qüestions, que nomes per formular-les deixen en mal lloc a molts defensors d’una moral sui generis. I es que la morālis llatina reflexiona sobre la capacitat d’enteniment, sobre actuacions que entren dins dels conceptes bo i roïn, pero pareix que alguns la tenen rovellada o ¿tenía rao Friedrich Nietzsche quan afirmava que l’ultim cristia mori en la creu?

Utilisar la falacia tu quoque (tu tambe) aduint que en uns atres colectius que tenen contacte en menors tambe ocorre… es un intent de desviar l’atencio o d’autojustificacio, que al remat, intenta per extensio naturalisar una conducta viciada en molta resignacio: alguns homens son malvats per naturalea... qué li anem a fer. I yo els conteste: fa mes el que vol que el pot.

El fiscal general, Álvaro García, es queixava en el Senat de la “escasísima información” que aportaven les 70 diocesis sobre els abusos (elDiario, 16-2-2023). ¿No haurien de ser els cristians els primers interessats en erradicar este cancer per a no desprestigiar mes l’institucio?, ¿per qué no prediquen en l’eixemple?

L’unica superioritat moral prove de la tolerancia zero en estos delits.

 

Imagens: grafous.com, publico.es, el pais.