La cosa seua: els mocs de la mafia espanyola (III) / J. Masia

23/12/2018

            Si no fora suficient en la corrupcio politica, facilitada i promoguda per un sistema que crea un entorn criminogen, tenim com a garant al Tribunal de la Suprema Necetat. El president de la Sala Tercera de lo Contencios Administratiu es Luís-Diez Picazo, sexta generacio de juges, que treballava per a CUNEF, l'universitat de la banca. La seua familia a través del despaig d'advocats que tenen la defengue contra els roïns clients per les clausules sol. Aço nos porta a la següent qüestio ¿lo de l'imparcialitat de la justicia a ón està? ¿cóm es justifica l'excepcional actuacio contra la resolucio dels juges experts en la qüestio per la sala d'inexperts? ¿valgue la pena claudicar front a tanta pressio bancaria a costa del prestigi del tribunal? ¿qué els oferiren a canvi de dinamitar la reputacio? Estan podrits. 

El portaveu del Grup Popular en el Senat, Ignacio Cosidó –excap de la policia nacional i de la paralela que servia al PP–, presuntament implicat en aïllades practiques delictives, envià uasaps als senadors del PP: "Controlaremos la Sala Segunda desde detrás", l'excusa es que utilisà un llenguage tan "poc afortunat" com real (Levante, 19-11-18). Tambe reconegue que les negociacions son "vitales para el PP y para el futuro de España", que ha segut una "jugada estupenda" perque ha colocat be les peces, "Mejor de vocal que poniendo sentencias contra el PP". Com en el fondo son els mateixos gossos en distins collars, continuà el catala en la prospectiva favorable: "Otra consideración importante, es que éste reparto 50% para los próximos años, supone más de lo que nos correspondería por el número de escaños o si hubiesen entrado otras fuerzas políticas" (Eldiario, 20-11-18). Vito Corleone els faria l'ona, "El Chapo Guzmán" els faria els argumentaris, Alcapone els duria el cafe, Pablo Escobar pendria apunts i els chofers serien Bonnie i Clyde. El PP es el non plus ultra.

 

 

La repercusio immediata de la malifeta popular fon que Manuel Marchena renunciara a presidir el CGPJ fent-se el despistat panoli, ¡cóm si no sabera res! PP i honradea es un oximoron. L'esperpent era insuperable fins a que anunciaren que trencaven les negociacions per a l'eleccio dels magistrats, mentres que Pablo Casado es fartava de dir que garantisen l'independencia dels juges i que els burros volen. El sistema de seleccio ha de ser mixt, la transparencia i els merits no son suficients sense un control exhaustiu independent o l'existencia de contrapoders per a evitar malifetes en nom d'un valor fonamental.

            Les empreses i els partits van de la ma, els juges son triats pels politics i quan la banca s'unix a la festa brolla el caracter totalitari. Quan els braços –llegislatiu, eixecutiu i judicial– sucumbixen a la dictadura de la plutocracia ya no existix per als ciutadans espai davant de l'abisme, han creuat l'ultima barrera de defensa de la democracia: la separacio de poders. Recorde que Montesquieu no es el nom d'un exoplaneta.

 

Imagens: golpe de la mafia, publico.es
                Rodrigo Rato se bebe tu sangre, rafa-almazan.blogspot.com

 

J. Masia