Joves PV de Compromís se posiciona a favor de la candidatura d'Arnaldo Otegi

9/9/2016

            L'agrupacio Jovens del Païs Valencià (Joves PV-Compromís) del Bloc, un dels partits que conformen la coalicio Compromís, ha fet public en el seu conte de Facebook un mensage a favor de la candidatura d'Arnaldo Otegi a la presidencia del govern vasc. Junt a les etiquetes de "Otegi Lehendakari" i referencies al partit Euskal Herria Bildu, les seues joventus afegiren este text: "Arribarà el dia en que l'historia politica espanyola mirarà arrere i sentirà vergonya dels seus actes".

            Afirmacions que sintonicen en les declaracions fetes per Chimo Puig qui es va manifestar contrari a l'inhabilitacio d'Otegi afirmant "no m'agrada que es perguen els drets politics".

            Tot aço encaixa perfectament en la trayectoria de Compromís, partit que ha participat en numeroses manifestacions a on s'han tret pancartes i cridat consignes en favor de Terra Lliure -organisacio terrorista tutelada per ETA- els mateixos que escrivien en les parets de la ciutat de Valencia "GAV" dins d'una diana acompanyat d'un expressiu "ETA mata-los".

            Les colaboracions entre el catalanisme radical del que procedixen les bases de Compromís i els diferents partits separatistes composts per terroristes d'ETA, ve d'antic. El PSAN celebrà en la societat coral El Micalet un acte propagandistic a on presidien l'escenari una bandera ¿D'Arago? Una estrelada roja i una bandera d'Euskadi. Entre els convidats estrela a parlar estaven dos membres d'ETA, un d'ells no pogue assistir al ser detengut per la policia en una redada a la banda terrorista, l'atre al fugir pel balco pogue acodir a donar el seu discurs. La campanya en que Herri Batasuna es presentà en tot l'Estat, foren estos els qui els posaven els cartells en Valencia. I la militancia en Terra Lliure de diferents dirigents d'Esquerra Republicana de Catalunya es coneguda i publica.

            Per eixe motiu a lo manco resulta curios que tant Chimo Puig, com Monica Oltra hagen rectificat les seues declaracions inicials. El primer, en acabant de parlar a favor de la candidatura d'Otegi, va fer un articul contra el terrorisme i a favor de les victimes... -molt coherent- i la segona ordenà la supressio del comentari de les pagines de Facebook, i llançà declaracions de la seua desvinculacio en la violencia i les actituts d'Otegi.

            No obstant, va ser "desmentida" pel secretari general de "Joves País Valencià" del Bloc, Quique Castello, qui va reafirmar que "el seu compromis i el dels seus, arriba ad uns atres pobles en ganes de pau, justicia i llibertat", afegint mencions al conte oficial d'Otegi i al de EH Bildu. "No podem tancar les idees, deixe'm-les volar. Ensomiem en un mon millor". Afegi.

            Accio Nacionalista Valenciana, AVANT Valencians i Los Verdes Ecopacifistas exigixen que es complixca la llei. Una sentencia firme d'inhabilitacio supon l'impossibilitat de que el sentenciat, en este cas Otegi puga optar a ser candidat del seu partit. Aixina mateix denunciem les actituts de partits com Compromís, que li donen soport encara que volent ser politicament correctes amaguen que ho fan. ¡Prou d'enganyar a la societat valenciana! I de pas que algun assessor que sapia del tema li explique al tal Quique Castello lo que vol dir estar inhabilitat per "pertinença o integracio en organisacio terrorista" -tal i com diu textualment la sentencia- i lo poc que te a vore en la llibertat, la pau i la justicia les accions que va cometre per a rebre tal condena.

            Com no podia ser d'una atra manera el recurs de EH Bildu ha segut rebujat pel Tribunal constitucional, aixina i tot Arnaldo Otegi continua dient que ell va a ser el representant del seu partit per a les eleccions i que no podran impedir que ocupe un carrec.  S'ha contagiat de l'actitut dels politics catalans de no acatar les sentencies... Sería bo recordar-li que es gracies a les sentencies dels tribunals que ara no vol acatar que ell està ara en lo carrer i no empresonat. ¿Lo seu qué es, un acatment selectiu?

            Sentencia Tribunal Supremo a Otegi (PDF)
            Resolucio del TC davant del recurs d'Otegi eleccions 2016

 

http://www.elplural.com/2016/08/29/oltra-se-enzarza-con-las-juventudes-de-compromis-por-apoyar-otegi

Miquel Real