En Nadal, consumix productes valencians

25/11/2017

            En totes les televisions estan promocionant la necessitat de consumir productes catalans i nos parlen de lo roïn que es fer boicots i les repercusions que aço te, tenint en conte lo globalisada que està la produccio. En acabant es la Generalitat de Catalunya la que preten que es llimite la produccio del cava fora del seu territori.

            D'acort, actuem en positiu. Promocionem els articuls valencians. A l'hora de triar un producte en lo que nos hem de fixar es si està produit en terres valencianes. Tenim una extensa varietat de productes que es recomanable consumir preferentment, perque aixina la riquea queda en casa. Els diners que gastem repercutixen directament en la nostra economia, i si els nostres ciutadans reben els ingressos, disponen de major potencial per a fer despeses en la nostra terra. Si enriquim a ciutadans lluntans, es molt mes dificil que puguen gastar eixos diners en terres valencianes.

            Ademes tenim un plus afegit per a incentivar el consum de productes valencians. ¡Son de millor calitat! El calcer, l'industria textil, els mobles, els joguets, l'industria agroalimentaria... en tots els camps a on treballem els valencians som capdavanters en calitat, ingeni i gracia.

            No debades es en el territori valencià a ón es fabrica el 40% dels joguets d'Espanya, que concentren el 20% de les exportacions a l'estranger (lo que supon un montant economic de 200 millons d'euros); el 35% del raïm de taula; el 60% de la produccio de citrics; i el 80% de tota la produccio estatal de caqui. A lo que s'ha de sumar que les comarques del sur lideren la produccio de derivats de cacau.

            Estos Nadals i sempre, recordeu, consumiu productes valencians i no oblideu brindar en cava valencià, ─tenim el cava mes reconegut a nivell internacional per la seua calitat i excelencia─.

            De les 18 bodegues valencianes productores de cava destaquen: Dominio de la Vega, Pago de Tarsys, Torre Oria i Castell del Sorells que han conseguit numeroses voltes la calificacio de millor cava d'Espanya en els certamens d'Enoforum i ixen en  altisimes puntuacions en les guies Robert Parker i Peñin.

            Hi ha una ingeniosa iniciativa dels empresaris valencians per a promocionar un dels productes valencians per excelencia, vos la presentem a continuacio:

SEMANA DEL DESDEJUNI VALENCIÀ

            Des del 27 de novembre fins al 1 de decembre de 2017, els clients que visiten qualsevol dels 40 locals que participen de la campanya de la "Semana del Desdejuni Valencià" van a poder fruir, sense cost adicional, d'un saludable suc de taronja valenciana certificada junt al tradicional cafe i tostades. En la uep se poden consultar els locals participants, el seu horari i el preu del desdejuni.   

 http://desayunovalenciano.es/

            La Federacio Empresarial d'Hosteleria de Valencia, en la colaboracio de l'Agencia Valenciana del Turisme i el Consell Regulador IGP "Citrics Valencians" organisa esta iniciativa que busca potenciar u dels productes locals mes importants de la nostra terra com es la taronja valenciana i donar a coneixer el desdejuni valencià entre els turistes que visiten Valencia.

            Tambe la Generalitat Valenciana promociona el consum de productes valencians per ad estos Nadals. Centren la campanya els productes de les denominacions d'origen Vins d'Alacant, Utiel-Requena, Vins de Valencia i Raïm del Vinalopo i l'Associacio d'Elaboradors de Cava de Requena. Tambe participen la Denominacio d'Orige Kaki Ribera del Xuquer i les indicacions geografiques protegides Citrics Valencians i Torro de Xixona.

             En el projecte han colaborat la Confederacio de Comerciants i Autonoms de la Comunitat Valenciana (COVACO), la Confederacio d'Empresaris del Comerç i Servicis de la Comunitat Valenciana (CECOVAL) i la Unio Gremial, aixina com la ret d'Agencies per al Foment de l'Innovacio Comercial (AFIC) i mes d'un centenar d'ajuntaments.

 

Image: desdejuni valencià, soniaselma.com
Cava valencià pots triar entre 18 bodegues

 

Miquel Real