Els transversals, l'Hacendado del PP i the fashion victim / J. Masia

8/4/2015

Ya fa unes decades que tant la psicologia com la sociologia s'han encarregat d'analisar la conducta de vot i les ideologies. La televisio es el mig rei, el Zeus del nostre temps, privilegiat per a potenciar-ho tot, tenim en el cas de la presencia continua i sistematica del tandem PP-PSOE, en temps mes recent ho trobem en Podemos i Ciudadanos llançats "hasta el infinito... ¡y más allá!". L'estupidea si que es infinita, si fins a Belén Esteban trauria representacio, tambe enguany, (http://www.larazon.es/8593-una-encuesta-revela-que-belen-esteban-seria-hoy-la-tercera-fuerza-politica-GLLA_RAZON_321925#.Ttt10vvDVXVBVmJ). El dubte que tinc es si ficarem un gat chinenc de la sort -eixe groc que puja i baixa la pota- dins d'un televisor ¿quánts vots trauria? ¡Uf! Millor no pensar-ho.

Existixen modes, si abans fon el "centre" ara es ser "transversal". En els dos casos es tracta d'una manipulacio o invent del marketing politic i de l'adaptacio del discurs al votant -pseudopolitica tuneada i personalisada-, tactica pura sense etica, dona igual si vols menjar creïlla, carchofes, arroç o abadejo, el teu partit t'ho oferix tot, intenta donar-te una cosmovisio reduida de la vida, 4 cosetes i au cacau. Volen arreplegar vots com siga, a costa d'amagar el seu discurs i intencions per a vendre la moto, saben que en esta democracia de baixa intensitat o estat de migestar fins a dins de 4 anys poden fer lo que vullguen. ¡Ya està be de manipular! La tactica es mes antiga que les amebes, pero molts no estan vacunats. Les victimes de la moda sempre volen estar a l'ultima, "antes muerta que sencilla", el fi justifica els mijos i si l'etica kantiana tenía uns imperatius categorics, puix fiquem Salvame de Luxe i nos oblidem del filosof alema. Els romans sabien que en pa i circ la majoria estava ben controlada i sumissa, "la majoria silenciosa" del PP.

Les categories que existixen son la dreta i l'esquerra, mes moderades i mes radicals. El centre no existix, perque es un tutti frutti, per aixo no te poden preguntar si sap a 1) taronja, 2) melo o 3) llima, cadascu dira una cosa. Un centrat te dira que ell agarra lo que vol d'aci i d'alla, aixina resultaria dificil la prediccio, pero no es exactament aixina, es curios que alguns centrats o lliberals (com la Tatcher espanyolissima Esperanza Aguirre) en temes sensibles com el de l'abort, o l'unitat d'Espanya se descentren cap a la dreta ¡che quína casualitat mes causal!

Anem a fer un experiment mental, imagineu que treballeu per a una consultora o gran superficie i entrevisteu a persones a través d'una enquesta i pregunteu per les seues fruites preferides. Si coneixes els gusts podreu segmentar el mercat, per grup d'edat, condicio, genero, nivell economic, etc. Quan aplega un transversal lo primer que te diu es: yo m'ho menge tot, quan vols detallar els habits de consum, fruites al dia, per hora, te repetix que s'ho menga tot i afig -com si fora vasc- a la vegada. Tambe te pot dir que no ne menja quan el veus pegant-li un mos a una poma, quant li fas l'observacio de la seua inexactitut, ell t'ho negara i te contestarà que l'ha agarrat per a fer una prova en la reencarnacio de Guillermo Tell en Tombuctu.

Alianza Popular construi un espai, el centre, per a transformar-se en el PP i guanyar les eleccions a Felipe Gonzalez. Primer saps que existix un constructe nomenat la tendencia central, vas a explotar l'indecisio, el pasotisme, el cosmopolitisme metafisic, l'egoisme o la falta de seguretat de la que fan gala els imantats. Despres crees un nicho de mercat per als descafeinats, els mijos servils (practicament la mitat son del PP i l'atra mitat del PSOE) el venen com el paradis de la moderacio, l'estabilitat, l'equilibri, la sensatea, lo aseptic, la responsablitat, lo immaculat, el blanc, el lloc dels ciutadans models, els politicament correctes i l'opons al radicalisme i als primitius ideologisats, tambe dels que malviuen i alcen la veu i molesten perque fan ones en la bassa d'oli a on sura el centrat. El conflicte es lo que tracten d'evitar com siga per a conservar la societat que els favorix, saben que el conflicte es tambe la major font de creacio, desenroll i alvanç social. Aixina naix la tercera via un socialisme descremat, diluit i l'acceptacio a foc, tatuada en el cor, del capitalisme salvage o neolliberalisme, tenim el cas en tota Europa, en Tony Blair, Gerhard Schröder o el mateix Felipe Gonzalez, pioner de les privatisacions i creador del contracte fem. El descredit es lo que ha quedat en el seu virage al centre i en renunciar al marxisme, es la famosa i quasi eterna crisis de l'esquerra.

Ciudadanos i la seua lider en la nostra nacio, anteriorment era de CIPAL, en Altea, pactà en el PSOE despres en el PP i dema en lo que faça falta, ¿per qué? Puix perque es transversal i l'Hacendado del PP pot fer-ho, ella ho val i es una chica L'Oréal. Carolina Punset (sí, de la saga) està en el govern d'Altea ¿endevinen en qui governa? ¿endevinen en quín partit militava Albert Rivera? En els del caloret.

http://www.elmundo.es/elmundo/2006/11/22/espana/1164203240.html

Els que han elaborat el seu programa economic son els neolliberals Luís Garicano, proxim al PP, i Manuel Conthe. No pareixen ser molt de centre esquerra com es definix el partit.

Qui no vullga votar al PP ha de descartar esta opcio, perque els desdonats pel PP o els que volen destacar i no poden ya se'n han passat com el correcaminos, Toni Cantó, en l'ansietat que porta, no sabia cóm llançar-se a la piscina, com que ningu el vol se'n va al teatre:

http://www.levante-emv.com/comunitat-valenciana/2015/03/31/punset-avisa-canto-entrar-ciudadanos/1245509.html

http://www.levante-emv.com/comunitat-valenciana/2015/04/06/upyd-cv-da-dias-candidato/1247462.html

http://www.lasprovincias.es/politica/201503/16/fichajes-zaplana-para-20150316121536.html

http://www.levante-emv.com/comunitat-valenciana/2015/03/25/giner-sera-candidato-alcalde-ex/1242925.html

L'eurodiputat de Ciudadanos, Javier Nart despreciant el valencià

https://www.youtube.com/watch?v=OeSTe_2Ihrg

https://www.youtube.com/watch?v=jZQda_J6NIM

Ademes l'Hacendado del PP tan taxatiu contra els corruptes quan els afecta es tornen mollets com el pa de llet ¡mecachis! (http://ccaa.elpais.com/ccaa/2015/03/13/catalunya/1426250361_962702.html).

I yo em pregunte: si caminen com un gavina, tenen pico llarc i groc, ales i plomes blanques, negres o de color gris, grallen, son carronyers, solen volar per la costa ¿no seran una gavina?

El PP i el govern, en acabar el sege a Podemos, començà a fer-li-ho a Ciudadanos, fins que el fracas andalus i les enquestes els han fet modificar els tirs, el famos assessor de Mariano Rajoy i visionari en diferit Pedro Arriola, ha virat perque ya no volen morir de foc amic.

El brofec Rafael Hernando, nomenava "Naranjito" a Albert Rivera, ara en el canvi d'estrategia, se faran una taronjada en un restaurant madrileny exprimint aixina mes als valencians.I es que si el catalanisme no ha colat massa a nivell politic, si se junta en l'espanyolisme (en una oferta 2x1) es irresistible i si portaren una caterva de corruptes, l'exit està assegurat, sino que li ho pregunten al PP que conté lo pijoret de cada casa. Ciudadanos copia el model -en 3 diferencies, no diguen alguns que son la marca blanca-. Alguns regnicoles, ansiosos per eixir a escena, com Toni Cantó, volen encendre's ya en flama sense falles pel mig. L'ideologia com les orelleres del burro els impediran analisar les senyes que aporte... aixina son, mes de lo mateix.

 

Image: peru21.pe

J. Masia