Els "bucaneros": Espanya i Catalunya (I) / Per J. Masia

9/9/2017

el govern catala com als Picapedra atropellant a la democracia

            La condicio per a continuar llegint es oblidar-se un poc de les ideologies i anar als fets que catalogarém lo mes objectivament possible perque l'asepsia, l'equidistancia o la covardia no van en mi. Hem de vore primer la biga en el nostre ull i en acabant la palla en l'ull de l'atre; li podria servir pensar que ni Espanya ni Catalunya li donen de menjar. Poden consultar un escrit anterior sobre el particular de 2015, voran com les coses no han variat molt, entrava dins de lo provable a causa del famos immovilisme de Mariano Rajoy

http://www.accionacionalistavalenciana.com/reflexions-al-voltant-de-catalunya-j-masia

            D'acort en la Constitucio Espanyola (CE) –votada pel 90,46% dels catalans, partits nacionalistes inclosos, versus el 86,14% de madrilenys– podem respondre a varies qüestions: ¿es inconstitucional la secessio i el referendum? Rotundament si. ¿Poden votar a soles els catalans? No, han de ser tots els espanyols a on residix la soberania popular. Els catalanistes independentistes fugen d'est escenari perque sempre perdran. En construixen un nou que es basa en la democracia grega i els grans defensors dels drets humans. Els ve massa gran la referencia perque es una alegoria universal, aci comencen la deriva argumental, la debilitat de les premisses no pot soportar la comparança. No es l'etica universal sino una preterita ideologia politica –consolidada a finals del s. XX per Rovira i Virgili i Enric Prat– la que els impulsa. Està be que u construixca un marc cognitiu alternatiu, pero les referencies a Rosa Parks, Mahatma Gandhi o Nelson Mandela simplement desacrediten la posicio del que establix una analogia impossible, una impostura, entre unes atres coses perque qui ho afirma te el poder i el govern. Nos volen enganyar i per aço ya no poden ser els bons. Hiram Johnson ho reflecti magnificament en la famosa frase: la primera victima quan arriba una guerra es la veritat.

            Ya he comentat ­l'importancia dels principis sobre una actuacio pragmatica que manipula ab initio. L'hemeroteca desacredita a qualsevol politic, es menester senyalar que hi ha una gradacio, els majors mentirosos son els del PP, liders destacadissims. Es resenyable el desficaci dels podemites i cia clavats en un toll, que ni els va ni els ve, juntar-se en l'esquerra soberanista/independentista catalana, mes encara en la nostra nacio. Lo de la diputada podemita desfasada retirant la bandera d'Espanya de la bancada de l'oposicio es per a fer-s'ho mirar ¿qué hagueren dit si u del PP haguera retirat les marfegues? ¿s'ho poden imaginar? No ho crec. Pablo Iglesias li exigi que demanara perdo i esta se'l passà per l'arc del triumf, es que jugar en foc te estes coses. Recorden: primer catalanistes i despuix drag queen, primer catalanistes i mes tart jugadors de futbol; lo primer es lo primer, i clar no es un fenomen natural, es l'atra cara de la moneda de la "espanyolisacio" de l'impresentable exministre d'adoctrinament del PP, José Wert "el enamorao". Al que tots li paguem com a embaixador un retir dorat en la seua novia en Paris . Love is in the air. Si fora una pelicula sería "Entre pillos anda el juego".

            Crear una policia politica, com feu el PP, per a construir proves contra els politics catalans es de jujat de guardia. No resultà estrany que els juges no trobaren res punitiu perque la guardia la fan dels interessos del PP.

            Els de la marca blanca del PP s'enfrontaren radicalment a la mocio de censura contra Rajoy –promoguda per Podemos– perque no anava a tindre cap exit, per contra, l'hacendado vol organisar-ne una atra contra Carles Puigdemont. Esta si que es bona, l'atra no ho es. Albert Rivera afirmava de la primera que "no tiene sentido" i li digue a Iglesias "Usted quiere ganar con esta moción lo que no consiguió en las urnas". Hi ha bones mocions i males mocions, depen de quí les faça. ¡Tenen la cara forrada de vaqueta!

            Quan el Tribunal Constitucional (TC) fallà que en l'ambit universitari podien denominar catala al valencià, el TC era bo, per contra quan el TC dicta en contra de l'Estatut catala llavors es roïn. ¿Qué hagueren dit els del dret a decidir si el poble valencià haguera votat que parla valencià i no catala com voliem? Puix que nosatres no tenim el dret a decidir-ho, com aixina ocorregue. ¿Veuen? Utilisen els principis quan nomes els interessa ad ells, mentres que fan als atres indignes de la democracia del dret a decidir. Imaginen l'alteritat com a exenta de drets fonamentals, consideren a l'atre com a infrahuma. Una incoherencia substancial mes dels que van de "democrates de tota la vida".

            En "Los Desayunos de TVE" (8-9-17), Pablo Echenique afirmava que: el TC tardà cinc minuts en prendre decisions sobre "el proces" i cinc anys per a tombar l'illegal amnistia fiscal de Cristóbal Montoro realisada per als seus amics. Quan tots els partits nacionalistes –inclosos els vascos i catalans– nomenen als juges i magistrats del Tribunal Suprem i TC no estan politisats, pero ara si i per aixo els recusen. Quede clar que el PP i Ciudadanos son nacionalistes espanyols, mes prop de "una grande y libre" que de l'estat de les autonomies. A vore d'a ón venen els cants de sirena de tornar a un estat jacobi, centraliste i uniformador "por justo derecho de conquista". Que un nacionalisme banal i centraliste critique a un atre nacionalisme periferic per ser-ho resulta ser una tosca manipulacio pueril. Nomes els estupits cauen en el parany.

            Quan en el proces de desconexio –la llei del referendum i la de transitorietat– en el parlament catala es boten els tramits –Joan Coscubiela el tildà com a "procediment bucaner"– per dificultar les esmenes dels diputats o quan no se'ls comuniquen resolucions, o obvien al consell de garanties estatutaries i als servicis juridics, es dificulta el debat, aço son actes totalitaris, ho faça qui ho faça, un fill de puta meu o dels atres. I es que a vegades les fronteres entre els faches de tota la vida i els "democrates de tota la vida" es difuminen massa quan funcionen en "modo fanatic"

https://elpais.com/ccaa/2017/04/25/catalunya/1493112674_516322.html

Imagens: pbs.twimg.com; el Picapanca atropellant a la democracia

                image.slidesharecdn.com; image dels pirates i bucaners

J.Masia