El Vatica li concedix l'Any Jubilar a la ciutat de Valencia

10/10/2014

La Santa Seu ha acceptat que la ciuatat de Valencia puga tindre un Any Sant Jubilar, (paregut al que te Santiago de Compostela), cada 5 anys en commemoracio del Sant Caliç de l'Ultim Sopar i segun un document firmat pel cardenal Mauro Piacenza, penitenciari Major de la Penitenciaria Apostolica de la Santa Seu.

El Vatica ha concedit a contades ciutats l'Any Jubilar. Jerusalen, Roma, Santiago de Compostela, Santo Toribio de Liebana, Caravaca de la Cruz i a partir de 2015 la ciutat de Valencia es sumarà ad esta llista de ciutats escollides.

La distincio en l'Any Jubilar s'espera que signifique un important aporte al turisme de la ciutat. L'Ajuntament ha preparat una exposicio i un llibre per a promocionar la reliquia del Sant Caliç, orige de la procamacio de l'Any Jubilar.

L'Any Sant Jubilar supon "temps especial de gracia, a lo llarc del qual es possible obtindre una indulgencia" tindra lloc cada cinc anys i es celebrarà en la ciutat de Valencia en commemoracio del Sant Caliç.

En l'Any Sant, els fidels i peregrins podran guanyar el Jubileo, una volta complides les condicions habituals de confessio sacramental, comunio eucaristica i oracio per les intencions del Papa.

El cardenal Antoni Cañizares, arquebisbe de Valencia, anuncià ahir, coincidint en la festivitat del 9 d'Octubre, la seua intencio de declarar el primer Any Sant Jubilar en commemoracio del Sant Caliç de l'Ultim Sopar que es venera en la Seu de la ciutat de Valencia, en octubre de 2015. Esta celebracio es repetirà cada lustre des de llavors per concessio de la Santa Seu. L'anunci de Cañizares arriba en acabant de que el Vatica anunciara la concessio de l'Any Jubilar a la ciutat de Valencia, lo que s'ha considerat un clar apoyo a l'aposta de l'Ajuntament de la ciutat de Valencia pel turisme religios al voltant del Sant Caliç que està custodiat des del sigle XV en la Seu de la ciutat de Valencia.

Des d'Accio Nacionalista Valenciana felicitem a l'arquebisbe valencià, Antoni Cañizares, per la sensibilitat mostrada en el patrimoni valencià, promocionant la seua difussio. Desigem que el mateix interes que ha posat pel Sant Caliç pose en potenciar l'us de la Llengua Valenciana en les iglesies, adoptant els missals elaborats per Mossen Almiñana en 1978.

http://www.levante-emv.com/comunitat-valenciana/2014/10/10/canizares-quiere-ano-jubilar-santo/1172517.html