El poder de les paraules (I)

28/5/2017

            Recentment hem pogut ser testics de cóm el ple del Congres dels Diputats, a iniciativa d'una mocio del Partido Socialista Obrero Español (PSOE), "reprovava" al ministre de Justicia" Rafael Català obtenint una ampla majoria de la cambra. Tambe han segut reprovats tant el fiscal en cap de l'Estat com el fiscal anticorrupcio. Tots en el mateix paquet.

            El motiu de la reprovacio ha segut fonamentat per la seua "responsabilitat directa" en el cas Lezo. Ses senyories han considerat "responsable politic" a Català i han exigit la seua dimissio en tindre acces a les escoltes de l'UCO fetes a l'expresident de la Generalitat valenciana i exministre de Treball, Eduardo Zaplana i l'expresident de la Comunitat de Madrit, Ignacio González

            En les conversacions intervingudes eixia el nom de l'actual ministre de Justicia com el personage que mes be servia als seus interessos en cas de ser nomenat per al carrec que ara ostenta. 

            Per la seua banda Catala ─seguint el guio descobert en les escoltes─ ha nomenat alts carrecs a les persones que en dites conversacions eixien com els candidats "mes ventajosos" per als interessos de Zaplana i Gonzalez. 

            ¿Casualitat? Massa per a que entre dins de lo "provable". 

            Per una atra banda, PODEMOS anuncia presentar una mocio de censura al president Mariano Rajoy, en ser citat este com a testic en la trama Gürtel. Segons declaren es una mocio contra el partit de la corrupcio. 

            ¿Quín efecte te la reprovacio feta al ministre de Justicia? La mocio no es vinculant. Unicament el president del govern de l'Estat te potestat per a nomenar i despachar a un ministre. El PP votà en bloc en contra de la mocio i ya han dit que no hi ha motius per al cessament del ministre. Aixina mateix el ministre  i els atres dos reprovats han anunciat que no tenen cap intencio de dimitir.

 

Image: Zaplana i González lasexta.com

Videos: YouTube. Margo San, Zaplana i González-lasexta tv. Mocio Censura Podemos-Esnoticia

 

Miquel Real