El llop en pell del corder / J. Masia

3/4/2015

En l'espot gravat en una reunio informal dels dirigents del PP, Carlos Floriano interpelava a l'especialista en contractacio llaboral, Mª Dolores de Cospedal que els havia faltat "pell" per arribar a l'electorat. No te desperdici: "nos ha faltat donar-li un poc de pell a cada sifra positiva [...] ¿No creus María Dolores que nos ha faltat un poc de pell, un poc de sensibilitat? Em referixc a cóm hem contat les coses [...] Cal fer un esforç per a donar-li pell". Sublim el poeta i la seua musa diferida.

He canviat d'opinio, me fartava vore les disputes politiques omnipresents en tots els mijos de comunicacio, pero ara... les eleccions son una bendicio. De sobte, el partit de la pell llança ofertes publiques d'ocupacio, retiren la regressiva llei de l'abort i les taxes judicials. Llastima que les mateixes gavines carronyeres, sense pell, aproven, al mateix temps, l'inefable i totalitaria llei mordaça. Si tots els anys tinguerem eleccions els politics es portarien millor, els del PP com si foren de Cáritas (http://www.elmundo.es/andalucia/2013/12/20/52b4446b22601d68208b45a0.html).

En el telediari de TVE (31-03-2015) afirmaren que els immigrants sense papers "havien perdut" el dret a l'atencio primaria. Es com si hagueren extraviat la cartera o el movil ¡qué despistats estan els 873.000 faves!, quan lo que ocorregue realment fon que el PP  els llevà la cobertura. La semantica en mans de la manipulacio la fa patir, pero la veritat es que els immigrants no descuidaren res perque ¿es lo mateix perdre una cosa que te la furten?

L'hemeroteca matà al PP fa temps, igual que la famosa canço "Video killed the radio star". Les dos que apareixen al fondo del videoclip son Soraya Saez de Santamaría i Mª Dolores de Cospedal (https://www.youtube.com/watch?v=Iwuy4hHO3YQ).

El PP tenía en "custodia" el disc dur del portatil de Barcenas, que es borrà causalment i no passà res -assunt judicialment archivat-. En l'ajuda inestimable, la celeritat i el bon quefer de Billy el rapit -nomenat juge Pablo Ruz- en entrar a la seu del PP a incautar proves. A banda de l'injustificable control judicial per part dels politics -en especial del PP-, encara disponen de mes ventages, els seus votants tenen un disc dur que es borra semanalment, a l'estil del forat de la memoria de la grandiosa novela d'Orwell "1984" i menys sensibilitat social que un cudol. Els devots electors, immunes al desale de la realitat, en lobotomia inclosa i pastilla blava de Matrix per a tornar a un mon de mentira perpetua que ya no te referencia, ni principi, ni fi, perque es un bucle infinit. Recordem als pobres desgraciats, "españolitos de a pie", que han martirisat junt a la pell de bou, en Semana Santa i sense ella, en els coneguts divendres de dolors (dies de les reunions del Consell de Ministres i dels retalls salvages, criminals i a mansalva).

Tenía rao el Gran Wyoming, es dificil no ser del PP en algun moment, perque com es contradiuen... afirmen el blanc i el negre, no volen pujar el IVA i despres el pugen, lleven els drets sanitaris als immigrants i ara els els tornen parcialment, la culpa de la crisis era de Zapatero, mes tart quan ells governaren era de la cojuntura mundial i axina fins a l'infinit. Ara per obra i gracia de les proximes eleccions o la pell tornen als immigrants sense papers l'atencio primaria -en matisacions i lletra chiconina-. Els populars son especialistes consumats en "Donde dije digo, digo Diego", desvergonyats sense llimits cosmics, aduixen ara les mateixes raons que els opositors els senyalaren quan expulsaren als immigrants (entre els disconformes tambe estaven els perillosos rojos terroristes del Consell d'Europa i la ONU): per qüestions de salut publica, pel colapse d'urgencies i per una mes que dubtosa rendabilitat economica -fins al punt que no ha segut evaluada pel govern-. Revertixen parcialment, el Real Decret de l'exministra Ana Mato, en uns efectes perversos, lesius, incomplets i caotics -hi havia comunitats autonomes que no l'aplicaven-. El telediari de migdia de "LaSexta" (01-04-2015) calculà que la reforma podria beneficiar a 714.000 persones.

La sanitat publica espanyola, segons l'informe de "Bloomberg" fon la 5ª mes eficient en gast del mon en 2013, pero a causa dels retalls havia baixat en 2014 al numero 14º. Quan Mariano Rajoy trague pit en març de 2015, ¿endevinen quína senya agarrà? ¡La de 2013, sera pillastre i "adán"! 

Mariano Rajoy afirmava fa uns dies "pareix mes sensat i mes raonable que l'atencio primaria es faça en els ambulatoris per a que, entre unes atres coses, no es colapsen les urgencies". El titular del ministeri de Sanitat declarava "que no te sentit que no puguen ser atesos en atencio primaria" (EL PAÍS, 31-03-2015). ¡Redeu pareix que l'antic Real Decret l'haguera fet un atre! Potser la culpa fon de Rodriguez Zapatero, de l'herencia rebuda i potser que Ana Mato no vera el Jaguar. ¿I si es sensat, raonable i te sentit atendre-los, a on estaven estes gavines quan aprovaren lo contrari? ¿jugant? ¿a on tenen la moral i l'humanitat? Segur que en la tablet, com l'enjugassada Celia Villalobos.

Image: concariñoyrespeto@EElreydelmundo

J. Masia