Bonig i la finançacio valenciana

30/8/2016

            Sería sorprenent en un estat democratic normal que un politic que ha format part del govern fera esta oferta, pero en Valencia estem acostumats a que els nostres drets siguen moneda de canvi. La portaveu del PP en les Corts Valencianes, Isabel Bonig, ha demanat hui als 7 diputats del PSPV-PSOE  en el Congrés i als 4 de Compromís que s'abstinguen en les votades d'investidura per a que Rajoy puga formar govern, la contraprestacio es ¡Canviar el model de finançacio!

            Afirme que sería sorprenent en un estat democratic normal, perque per llei nos correspon una finançacio que no implique estar discriminats en relacio a les atres comunitats autonomes, i ho estem, i lo que te correspon per llei es absurt que t'ho oferixquen com a permuta.

            Si nos trobem en una situacio discriminatoria i d'infrafinançacio es gracies a les negatives del senyor Montoro, PP, i a les nules iniciatives per a intentar canviar la situacio dels successius presidents de la Generalitat Valenciana governada pel PP. Tampoc el PSOE, en el temps que governà va fer res per a que els valencians tinguerem una finançacio acorde a les nostres necessitats i en consonancia a lo que nos correspon.

            En la roda de prensa de la Junta de Portaveus, eixercint la major de les hipocresies, Isabel Bonig ha apelat a que primer estan "els interessos dels valencians" i en segon lloc han de quedar els partidistes. Propon un canvi del model de finançacio, a on els valencians "no siguen mes que ningu, pero tampoc menys".

            Els interessos dels valencians no els preocuparen als populars quan gojaven de majoria absoluta, tant en Madrit com en Valencia, per a llegislar una llei de finançacio que s'ajustara a la realitat valenciana. Demostren que son conscients del fet discriminatori, aixina ho han reconegut en diverses ocasions, pero els ha mancat la voluntat de posar a Valencia a on li pertoca en quant a finançacio, lo mateix que en inversions  o en infraestructures, o ajudes per al camp.

            Nos oferixen lo que nos correspon a canvi de vots per a l'investidura de Mariano Rajoy. Hem d'entendre que si no rep eixos vots no tenen cap intencio de concedir-nos eixa finançacio que la Constitucio, -eixe text que tant invoquen com sacrosant i intocable- ampara i nos garantisa. Eixa es la verdadera cara del PP en quant a la defensa dels interessos dels valencians.

            Accio Nacionalista Valenciana, AVANT Valencians i Los Verdes Ecopacifistas rebugen el chantage eixercit pel PP i exigixen el compliment de la llei, lo qual implica una urgent i necessaria modificacio del model que la Nacio Valenciana està patint aixina com el cobrament del deute historic acumulat pel tracte discriminatori, cosa que aprofitaria per a sanejar els contes de la Generalitat Valenciana.

 

Image: Isabel Bonig, levante-emv.com

 

Miquel Real