AVANT, l'unio del valencianisme

20/4/2015

Ya s'ha presentat la coalicio valenciana i valencianista AVANT. El poble volia l'unio del valencianisme, i hem treballat per a poder oferir-li dita unio. En AVANT estan tots els partits que sent valencianistes han volgut participar de l'unio del valencianisme (Unio, Renovacio Politica i Accio Nacionalista Valenciana). Uns  no han considerat que l'unio del valencianisme siga interessant, i no s'han integrat. Uns atres han considerat que anar en catalanistes com la coalicio JUNTS els pot donar mes redits, i tampoc s'han integrat en AVANT. Els que nos aglutinem baix la coalicio AVANT som els unics que representem al valencianisme i a l'unio del valencianisme. 

Ho poden pintar del color que vullguen, pero acceptar les normes catalanistes de la AVLl com a normativa valenciana, com han fet en POBLE Democratic, es travessar el pont i allinear-se en la tercera via i el catalanisme. Llogic que ni vullgueren vindre a sentar-se a raonar d'una coalicio valencianista que defen els valors valencianistes. 

Els atres dos partits que participaren en les negociacions, perque afirmaven que defenien l'identitat valenciana i els fonaments del valencianisme no han seguit cami molt diferent. Abdos abandonaren les negociacions per a integrar-se en la catalanista coalicio JUNTS. SOM Ego, perque els garantisaren el cap de llista i els primers llocs de les llistes, i tenint aço, no els importà gens ni miqueta que foren panques. Els demanaren que l'amagaren, i de fet els de Junts retiraren el decalec -el seus principis indiscutibles- de la Web a on es parlava de superacio del conflicte llingüistic, d'acceptacio dels consensos conseguits que donaren lloc a la AVLl i l'acceptacio d'esta com a ent normatiu, o els beneficis d'una comunitat de 14 millons de parlants ¿no sona a països catalans? I de poder nomenar al territori per atres noms diferents a l'oficial (païs, països). Despres tornaren a traure el mateix decalec sense la referencia als 14 millons, pero acceptant la AVLl, a dia 20/04/2015 porta dies en obres. La formacio passà a dir-se Junts-Som Valencians. Pero els panques no saberen amagar be que ho son, i li feren un homenage a Ovidi Montllor, en lo que el pacte es trencà.  

L'atre convidat que s'integrà en JUNTS va ser l'historica formacio ENV (Esquerra Nacionalista Valenciana), els representants d'esta formacio ya hi havien manifestat la seua disconformitat en que el programa conjunt arreplegara la defensa de les Normes d'El Puig. Esta formacio tampoc trobà cap impediment, a l'igual que Som Valencians en assumir el decalec de la coalicio JUNTS, i ara estan dins d'eixa coalicio. 

Per tant, eliminats de l'equacio els diferents partits, per autoexclusio de l'ambit valencianiste, tot lo que queda som els partits que integrem la coalicio AVANT (ACNV, Unio i REPO), en la que tambe s'ha integrat Coalicio per Albal, i pronte tindrem mes incorporacions de valencianistes que estaven disseminats i volen aglutinar-se baix l'unica força, valenciana, valencianista, independent i lleal als principis valencianistes que hi ha. Som els unics que no som personalistes, ni depenem de Madrit ni de Barcelona, som valencians per als valencians. Som gent que nos preocupem pel benestar de la nostra terra i de la gent que l'habita perque som part d'eixa gent.  

Nos interessa per eixemple que el port d'Alacant destaque en força i rellevancia, perque una Alacant potent, nos enfortix tambe a nosatres perque tots som valencians. Nos interessa que les industries de les comarques del nort es desenrollen, perque si la seua economia creix, nos recuperem tots. Volem infraestructures que vertebren tot lo Regne de Valencia, perque nos cohesiona i nos ajuda a creixer com a poble. 

Necessitem estar units mes que mai des del Senia al Segura perque unicament als pobles units i forts se'ls respecta. I fer-nos respectar per a conseguir les inversions i les infraestructures que precissem per a consolidar la nostra economia i per a poder posar-nos a nivell en els diferents pobles que nos envolten. 

Perque necessitem continuar AVANT, els diferents partits que configurem l'unio del valencianisme nos hem agrupat i consolidat en una coalicio ferma i en visio de futur, per a aglutinar a tots els valencianistes que volen que la seua nacio es recupere economicament, pero sense deixar de costat les tradicions i els valors valencianistes. Perque un poble sense identitat, deixa de ser poble. El benestar i la proteccio dels valencians que pijor ho estan passant en esta crisis es una prioritat absoluta junt a fomentar l'ocupacio i als que ho fan possible les chicotetes i mijanes empreses. L'ancorage, el punt d'eixida es l'amor per la nostra terra, la nostra identitat i orgull de sentir-nos valencians i de protegir-nos com una societat que no deixa a cap arrere. 

Anem a defendre el benestar dels valencians, tambe a través de l'atencio a la llengua, territori i simbols. Ningu de fora nos te que dir lo que som ni lo que hem de ser. 

¡AVANT valencians!

 Miquel Real

President d'Accio Nacionalista Valenciana