AVANT Coalicio Valenciana

1/5/2015

Reproduïm l'articul publicat en Las Provincias el 01-05-15 de Manuel Casaña Taroncher:

Des de L'Andana AVANT, coalicio valenciana.

Quan s'acosten les eleccions, els politics se menegen més que les postices o castanyoles, si vols que sonen. I és que si están parats -i sentats en el seu butacó- només s'escolten els uns als atres i unes voltes están d'acort i unes atres gatinyant-se, pero molt poc s'enteren de lo que el poble els reclama: manco taxes i una infinitat de coses.

Este any -com uns atres propencs a les eleccions-, al PP li ha pegat per arborar la defensa de les senyes d'identitat. D'acort. En horabona. ¿Pero s'ho creem? ¿Cóm es possible que diguen que van a donar per bo el valencià que impartix Lo Rat Penat- el de les normes del Puig, que són les que seguix la Real Acadèmia de Cultura Valenciana- pero que no diu que abolirà les que foren dictades per l'Institut d'Estudis Catalans que són les mateixes que estàn vigents en tots els coleges i Universitat? No ho entenc.

Com no entenc que la defensa del nostre idioma la vaja a fer ni el PSPV, d'idees catalanistes, ni IU ni Vox ni Ciutadans (éste, que diguen lo que diguen els seus representants, són més afíns als Països que al Regne de Valéncia. I ¿qué es lo que sobre la llengua nos oferix Guanyem per Podemos? Puix, de pronte, lo que vol és derogar la llei que protegix el valencià del català i també programa declarar el català com a llengua d'Aragó. ¿Tardarien molt si manaren en fer lo mateix en Valéncia?

Solament una nova agrupació politica valenciana es declara a favor de l'idioma del poble valencià. Esta es AVANT, que ajunta tres formacions: Unió-una veu- Renovació Política i Accio Nacionalista Valenciana, més la recent incorporada Coalició per Albal. Totes elles arrepleguen els principis valencianistes pels que van a treballar i lluitar, sempre tenint, com a máxima prioritat i objectiu, la defensa dels interessos del Regne de Valéncia i, per damunt de tot, nostra llengua. Eixa llengua que s'està catalanisant tan apressa que quan se donem conte la tindrem tota ella feta un calc del català, que és lo que pretenia Pujol i, polítics de dreta i d'esquerra, facilitaren i faciliten la seua expansió.

Aixina que, si se sent valencià, sapia que té AVANT al seu costat, sino estarà com ara o... pijor.