15 euros per votant / J. Masia

9/5/2015

 La UE ha impost a Espanya el pagament d'una multa de 18 millons a causa de la manipulacio contable de la Generalitat. Des de 1998 fins a 2011 ha quedat demostrada una practica sistematica i habitual: guardar les factures en el calaix i lo que faça falta.  

M'imagine que hi ha algun responsable politic i algun atre funcionari sumis als desijos illegals del seu amo, en l'objectiu de manipular les sifres de deficit. S'han de promoure accions judicials contra els que han comés esta "negligencia greu". Estaria molt be que fora la fiscalia en pro del l'interes general la que incoara el procediment, pero tots sabem que sera molt dificil vore-ho. 

Es per aço que proponc que quan vaja a votar algu al PP ingresse en la papereta electoral 15 € per a cobrir la multa (agarre les senyes electorals de 2011). Te poden enganyar una vegada, dos ya no es permissible, perque en el nostre cas afecta a tots els valencians. Es dir, u pot viure en una mentira constant sempre i quan li afecte ad ell, pero si la seua conducta irreflexiva crea uns incalculables costs en els regnicoles, s'ho hauria de fer mirar. Podiem recomanar, ya que estem, reclamar-los els euros de la corrupcio o el deute historic mateix (aci entren els del PSOE). Alguns vindrien en la chequera brofegant allo de: "'Els diners i els collons, per a les ocasions!" i els continuarien votant. Immunes al desale mentres que a uns atres els fan perdre l'ale per a continuar avant. 

La societat civil podria exigir una llei en la que si se vota a un corrupte, el votant es fa responsable del pagament de les comissions, regals, en qualsevol format: el "volquete de putas", satisfer a la "polla insaciable" o proveir de "champán y mujeres". A la llei la podriem nomenar com el repagament de l'idiota. Tranquils valencians: "No pagarem", afirma el nostre conseller Juan Carlos Moragues, me recorda a la frase de Luis de Guindos: els espanyols no pagaran el rescat bancari. La confiança va mes alla de la fe, ha de ser un misticisme cosmic. 

El 25 % dels espanyols (quasi dotze millons) creuen que el sol gira al voltant de la terra, es el remember de la teoria geocentrica de Ptolomeu (sigle II). No alvancem, tornem cap arrere, en el PP el sistema de benestar i els drets consolidats han retrocedit. Tinc un malson des de que governen, no descarte alçar-me un dia, trobar-me sense llum, en una cova i sense poder parlar perque m'han furtat la llengua. 

https://www.youtube.com/watch?v=xHXA5fRDtlI 

Es l'hora d'exigir l'etica, la transparencia, noves actituts i valors aplicats, sobren els representats de la casta, es necessari obrir les finestres, que entre oxigen per a regenerar lo que es puga i construir noves formes de pensament i actuacio, d'interrelacio entre les institucions. No podem permetre que utilisen la facenda publica per a favorir a un partit, no podem permetre que el fiscal es convertixca en advocat defensor de la realea o que utilisen als juges o tribunals per a tapar la corrupcio. Necessitem un nou paradigma per a que la democracia puga sobreviure. 

Es l'hora d'una nova politica global que oferixca als valencians solucions al seu benestar, centrar-nos en resoldre les seues preocupacions, en totes les seues arees. Qui no entenga aço reduirà el valencianisme a ser una opcio d'endoconsum, una nana blanca que morirà perque agota tot el seu combustible, crema tot lo que està dins, en caiguda lliure des de fa molt de temps. Hem de pensar en global per a actuar localment.

 

 

Per J. Masia