Un poble incongruent (Segona part)

10/6/2015

Mes incongruencies d'este poble nostre, els de Som Valencians anuncien en tabal i dolçaina que se coaliguen en panques i els electors els voten identificant-los com a valencianistes. La conseqüencia llogica de traïcionar els principis valencianistes i juntar-se en una coalicio de partits catalanistes es vore cóm els valencianistes te retiren la seua confiança, pero el poble valencià es amant del perill i aço de posar-te en mans d'uns que en qualsevol moment te poden traïcionar deu de soltar molta adrenalina i per tant resultar atractiu. 

Seguint en el carrusel d'incongruencies... nos unflen demanant l'unio de candidatures i (¡Les uniques candidatures que se presenten juntes son "castigades" en menys vots que aquelles que aposten per trencar la demanada unio del valencianisme!)... Inclos els de Poble, que des d'un principi manifestaren que l'unio del valencianisme no va en ells, que ells tenen el seu propi proyecte i que no admeten que ningu desvirtue la seua obra, obtingueren mes vots que la coalicio que seguint les indicacions clamoroses del poble juntaren forces per a presentar una candidatura conjunta. Ni tan sols valorà l'electorat els esforços fets pels partits que se coaligaren per a obtindre una candidatura conjunta encara que l'unitat no fora total, perque alguns partits tenien egos, interessos i prioritats que no passaven per una candidatura unitaria.

Lo que ya resulta excessiu es que en vore el desastros resultat de les eleccions, si exceptuen els magnifics resultat d'Albal,  la gent torne a machacar-nos con que hem de fer un esforç per a juntar-nos. Resulta surrealiste que nos ho diguen als que hem anat en una llista unitaria que convidà a tots a participar.

Certament hi ha molts que no nos votaren perque no nos coneixien, o perque pel nom de la nostra coalicio no nos identifica en un partit valencianiste. Està clar que alguna cosa hem fet malament i nos toca revisar la nostra responsabilitat, pero l'analisis critic l'hem de fer TOTS.

En poques coses estic d'acort en l'amic Alberto Clemente, pero si hi ha una cosa en la que estic molt d'acort es en que les agendes dels partits politics les marquen ells  i no la gent que des de fora mareja dient feu aço, feu lo atre, no feu aço i sobre tot es mostra la critica a les actuacions dels partits que han volgut anar a soles. Nos han d'interessar a soles els mensages en trellat i congruents.

A la gent li agrada molt parlar a la llaugera. Pocs han segut, pero nos ha fet mal els que nos han acusat de franquistes, de rebre finançacio del PP, de parlar unicament de la llengua i la bandera, de no defendre les senyes identitaries, de rojos, de no voler l'unio del valencianisme, se nos ha acusat de ser pro PP, quan hem segut els que mes els hem criticat, a soles cal saber llegir per a comprovar-ho. Difama que algo queda, es el dit. Curiosament nosatres no hem tingut finançacio alguna per ad estes eleccions, fora dels ingressos proporcionats pels nostres militants i simpatisants, s'ha notat en lo sobria que ha segut la campanya, per contra, qui nos feya les acusacions, ha fet alardo de mijos i de diners, gastant vora 70.000 euros d'orige no justificat per ingressos de militants.

Nos acusen de parlar unicament de la bandera i la llengua, al mateix temps nos acusen de defendre pobrament la llengua... Indiscutiblement les afirmacions son antagoniques, pero ademes son igualment falses. Tenim un ample i desenrollat programa que tracta d'economia, d'infraestructures, de mides anticorrupcio, de mides de proteccio social, de propostes culturals, deportives i de qualsevol classe. I per supost tambe propostes identitaries. La nostra wep es la que mes està publicant en valencià, en diferencia. La millor defensa d'una llengua es el seu us, i nosatres ho practiquem de manera sistematica, mostrant escrits de gran calitat. Qüestio a banda es que els continguts pugen agradar mes o menys per la tematica que porten, que sempre sol ser d'actualitat i ampliant els llimitats horisons valencianistes tradicionals. Quan parle d'estos articuls estic fent referencia als que aporten Antoni Fontelles i J. Masia. Uns atres tambe escrivim els nostres articuls, encara que sense poder competir en calitat i nivell llingüistic. Pero entre tots contribuim (en un gran esforç per omplir de contenguts) en informacio diversa en llengua valenciana.

Que aquells que han optat per la divisio del vot nos acusen de trencar el vot unitari del valencianisme... resulta patologic, se mire des del punt de vista que se mire.

El valencianisme ha de ser integrador, global, ha de donar solucions als problemes dels valencians que va mes alla de la destroça cultural. L'area social i economica han de ser prioritaries tambe, sense oblidar la defensa de la nostra cultura, acusar-nos de rojos per defendre els interessos dels valencians... Nosatres considerem que es mostrar sensibilitat i empatia davant dels problemes que patix el poble, tan basics com omplir la pancha, pagar les factures, la sanitat de calitat, dur a escola als chiquets, pagar les hipoteques, tindre opcio a una vivenda digna i lliurar-se de la llacra de la corrupcio, entre unes atres moltes mes preocupacions que estan en lo cap de tots els valencians com a qüestions prioritaries a resoldre per a poder seguir en les seues vides.

Lo que necessita el valencianisme es gent que s'implique pel seu amor a la nostra terra, que participe, que vullguen treballar,que s'apunten als partits, que presenten llistes en el seu poble, que donen un pas AVANT. No es pot criticar que no estigam en Castello o Alacant, els compatriotes han de significar-se i ajudar en l'implantacio. Necessitem mes mijos i mes mans.

Les critiques constructives considerem que han de ser participant i no veent el bou des de la barrera. No val queixar-se, tots hem de participar si volem que la nostra nacio tinga un futur.

Image Altea

Per Miquel Real i Alcocer