Saturacio en els jujats

14/11/2014

Juges per a la Democracia tenen previst presentar una demanda en l'Audiencia Nacional contra el Ministeri de Justicia i contra el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) "a causa de la greu sobrecarrega de treball que hi ha en els jujats i la manca de mijos que afecta a tots els ordens jurisdiccionals, pero especialment a les causes per corrupcio", segons apunten des de l'organisacio.

L'associacio de juges progressista apunta que "es tracta d'una demanda de conflicte colectiu en l'ambit judicial que no te precedents en l'Estat i que se presentarà davant de la gravetat de la situacio actual".

El portaveu de l'institucio, Joaquim Bosch, ha explicat, en declaracions al diari EXPANSIÓN, que l'escrit es registrarà davant de la jurisdiccio social, i no davant de la contenciosa-administrativa, perque entenen que es la competent en este cas. si be admet que "podria ser una qüestio discutible".

Segons matisa Bosch, l'objectiu es lograr, d'una volta per totes, que tant el Ministeri de Justicia com l'orgue de govern dels juges fixen la carrega de treball adequat per als diferents tribunals espanyols. Denuncien que la situacio es especialment greu en el cas dels macroprocessos per corrupcio, que desborden els recursos de les sales que atenen estos casos de gran calat.

Segons Bosch, la rao per la que han decidit prendre esta mida es perque ya no saben "qué mes fer" per a intentar forçar al Govern i al Consell General del Poder Judicial per a que complixquen en les seues obligacions en esta materia. "La via judicial es l'unica opcio que nos queda ya", assegura.

Tambe apunta que en la mateixa demanda demanen que s'emplace al restant d'associacions judicials per a que puguen compareixer i fer alegacions. 

http://www.expansion.com/2014/11/12/juridico/1415818142.html