Reals opinions reals

22/3/2016

            Per Antoni Fontelles

          Han passat unes semanes des de que ‘eldiario.es’ publicà (8-3-16) el soport moral que la parella reinant en Espanya, Felip VI i Letizia, li oferi al seu ‘compi yogui’, l’empresari Javier López Madrid. Fon el 15 d’octubre de 2014, quan ya es coneixia l’escandol de les targetes black de Caja Madrid i Bankia i en el qual estava implicat. Es gastà vora 35.000 euros que ha tornat, encara que està pendent de juï. Recordem que Bankia costà a les nostres castigades bujaques 23.000 millons d’euros. 

          Han passat unes semanes i no hi ha hagut cap de partit dels dits republicans que haja eixit a la palestra i haja demanat la renuncia dels monarques (pot ser que no ho he vist, o no ho han publicat). Ad alguns els pareixera excessiu o radical, pero si, hi ha motiu per a reclamar la renuncia dels monarques; perque si la sanc de les seues venes i antepassats no justifica el lloc que ocupen, menys encara ho avala la seua conducta ‘privada’ en escenes mes propies d’una conlloga de… espavilats. 

Han passat unes semanes i no hi ha hagut contertulis de televisio o articulistes de prensa escrita (excepte el diari electronic que ho trague) que hagen posat els punts sobre les is ad esta parella de regents. Com a molt han criticat la ‘inconveniencia’ o ‘impertinencia’ dels comentaris, i alguns s’han quedat en l’inadequat nivell idiomatic de la reina. 

Si, crec que se n’han d’anar a sa casa, a la seua, no a la que els paguem tots els espanyols nos agrade ser-ho o no, o pagar-la o no. Que vixquen del seu treball com fan-fem la major part dels ciutadans, que no subdits. 

Es pertinent informativament republicar els mensages per a que es veja l’opinio que des de la cupula de la piramide social –com ho es la monarquia i l’univers de Javier López– tenen del restant del mon. Hem de coneixer tambe que López, conseller delegat del grup Villar Mir, (gendre) dels Villar-Mir de tota la vida, tambe apareix en el sumari de l’Operacio Punica com a presunt finançador del PP. I tambe que, abans de les mostres del consol real, ya estava encausat per una suposta persecucio sexual contra la doctora Elisa Pinto. Els mensages es produiren entre març i juny  de 2014 i els ha publicat ‘okdiario.com’ (10-3-16). Val la pena llegir-los. I el fiscal demana el sobreseiment del cas.

            Letizia a López: “Te escribí cuando salió el artículo [“Javier López Madrid: el íntimo del Rey Felipe con tarjeta <black>”] de lo de las tarjetas en la mierda de LOC [“La otra crónica”, suplement d'El Mundo, uns dies abans del mensage] y ya sabes lo que pienso Javier. Sabemos quién eres, sabes quiénes somos. Nos conocemos, nos queremos, nos respetamos. Lo demás, merde. Un beso compi yogui (miss you!!!)”. 

Efectivament, nosatres ya sabem lo que pensa Letizia i coneixem que ells tambe saben quí son i que… malgré tout (a pesar de tot)… es volen i es respecten i aixina es justifica la mes que familiar despedida, perque en aquell temps compartien classe de yoga. I hem descobert que qui fa yoga es una persona intrinsecament honorable. En els seus caps no pot ser d’una atra forma. ¡I eixa interjeccio “merde” que resumix la consideracio que li te “Lo demás”! 

          L’empresari li agraix l’atencio i afig “En el futuro extremaré el cuidado, vivimos en un país muy difícil y sere aun más consciente de mi conducta”. Que es tracta de furtar sense que la gent, la plebe, s’entere. 

          I en la conversacio entrà el que faltava: “PF PT”, identificat supostament com a “princep Felip, particular”, que acota lo dificil que es este païs: “¡Y tanto! Me uno al chat, pero prefiero tener un rato para charlar sin intermediación electrónica ni telefónica. Comemos mañana? Abrazo”. Pero com que l’ofes-criticat no pot perque està en l’estranger, el monarca li aclarix: “Ahí va! Pues claro que no, hombre. Era por charlar con tranquilidad. Ya cuando vuelvas hablamos. Un abrazo y disfruta algo lejos de este barullo”, efectivament, López i Felip VI dinaren el 21 d’octubre de 2014. 

          Ull a l’adjectivacio-definicio que fa el rei de l’assunt en que està  enfangat el seu amic: “este barullo”. L’us supostament fraudulent i sense control de les targetes black per part dels consellers de Caja Madrid no passa de ser una menudencia, una cosa poc important i que no afecta als del nostre nivell (dic, als del seu nivell). 

          En acabant de tot aço, me tranquilisa molt moltissim que els reis ya no tinguen eixes ‘males’ companyies en l’actualitat… 

          ¿Algu s’ho creu? Provablement, moltissims, si. Be, pero yo no.

 

Imagens: eleconomista.es Felip i Lopez Madrid
                www.gasparrosety.com reina Letizia

  

                                                                               Antoni Fontelles