L'austeritat homicida / J. Masia

6/7/2017

Les diverses teories economiques en les que nos delecten els contertulis periodistes, que de tot saben, o els economistes neolliberals que nos parlen, estan molt be en l'universitat o en un plato televisiu, el problema es que les politiques economiques tenen efectes reals

No cal ser molt brillant, pero si honrat, per a entendre que els retalls en la sanitat i el repagament impacten com una bala en la classe mija i baixa. La desocupacio provoca impotencia, tristea o depressio, baixa autoestima i pensaments negatius. Abandonar el tractament d'una malaltia per no dispondre de major renda es un atre fenomen visible. Qualsevol persona en un minim d'humanitat coneix en primera persona o a través dels mijos de comunicacio la situacio de l'infantea, casi 3 millons de chiquets en pobrea. 

Mentrimentres els diputats tenen un dilema, han de triar entre un Iphone 6 o un Samsung S7, movils de gama alta, dels mes cars. Per contra, en change.org conec el cas de Francisco, no es l'unic, un jubilat en cancer al que la sanitat gallega li denegà un medicament per ser massa car (?¡), lo mateix en el cas de l'hepatitis C. Aço no els passarà a Mariano Rajoy i María Dolores de Cospedal perque son d'una atra estirp. Aço ya es massa, està clar que retallar drets, llibertats, sanitat i educacio no conduix a res bo –com qualsevol ser racional pot intuir–. Fer carregar sobre les families miges i mes pobres el rescat bancari es injust, per aço s'ha de fer una auditoria del deute i que pague qui ha creat el mal (esta es l'unica alternativa justa), començant i acabant pels acreedors i accionistes. En lloc de fer-la, el Govern els perdona el deute als que nos han portat a la miseria. En acabant, alguns no troben relacio entre un partit politic i els que el financien. ¡A vore quí ixque beneficiat de l'amnistia illegal de Cristóbal Montoro! Esta es una mostra mes de l'utilisacio de l'administracio de l'Estat per a salvar als seus amics-afiliats-donants. El capitalisme d'amics.

 

 

El Govern, a soles en la venda al BBVA de Caixabanc, ha perdut l'equivalent als retalls en sanitat i educacio. Pero les perdues no paren, com ya he escrit en varies ocasions sobre el rescat infinit, ni pararan. En referencia a la proxima fusio Bankia i Banco Mare Nostrum (BMN), un diari procliu al govern explica que "Eso supone que por ahora el Estado asume unas pérdidas implícitas de 1.109 millones de euros, que se sumarían a los ya perdidos en Novagalicia Banco, Catalunya Banc, Banco de Valencia y otras entidades." (ABC, 28-06-17).

La solucio passava per tancar bancs i salvar a la gent. Lo que ocorregue fon lo contrari, salvaren als bancs a costa de la gent. Escrigui que el rescat bancari no s'acabarà mai. Per dos raons, el banc roïn (SAREB) liquidarà en 15 anys des de la seua creacio, perdrem diners, ho avise. La segona: els bancs d'ara son mes grans, son unions, per tant tenen mes risc sistemic, i si no els deixaren caure quan eren mes chiconinos ara ya son monstruos gracies a les fusions fomentades per l'eixecutiu; o siga mes de mes de lo mateix, la solucio es el problema com afirmava Paul Waztlawick, una bomba de rellongeria en diferit –too big to fail: massa grans per a deixar-los caure–. Segons les falses i/o incompletes sifres del Banc d'Espanya (BdE) a soles han tornat el 6 %, en concepte de devolucions a l'erari public pel rescat bancari, segons les mentiroses gavines saquejadores no nos anava a costar un euro ¡Es fartaren de dir-ho els mentirosos patologics del PP!

El rescat bancari ha segut equivalent al 25 % del PIB espanyol, al voltant de 250.000 millons d'euros, inclus el FMI ho afirmà, llastima que coneguen esta sifra quatre persones en Espanya. Una atra vegada els han mentit... per a variar. ¡A 10 anys de l'inici de la crisis encara no s'han recuperat les rendes! No es per un fenomen natural, aço no es una crisis, es un saqueig. Mentres que Facenda reclama l'evasio fiscal de Cristiano Ronaldo, est afirma que la declaracio li eixia a tornar, com a tants atres multimillonaris. Ya pagaran uns atres la sanitat, les carreteres per a que passege el Ferrari i la policia per a que el protegixca. Les elits son per definicio extractives. No aporten els peixets, els de la canço de moda, "en el fondo del mar los pececitos se van o se quedan como están" de Montoro, perque s'ho emporten tot a paraïsos fiscals. No voldran millons d'eixemples ¿veritat?

Clama al cel els regals als bancs i les caixes rescatades. Tots han rebut diners publics i quan dic tots son tots; una pista: les ajudes no han vingut nomes de Españistán. Per si faltava alguna cosa, Rajoy i cia. incomplixen per segona volta una sentencia del Tribunal de Justicia Europeu a on diu que la norma espanyola de llançaments es illegal. El drama huma es que el sistema financer es rescatat pels diners de persones a les que en acabant tiren de sa casa, es queden en lo pagat i damunt a través dels imposts rescaten als seus bochins, es dir, les persones promocionaren ficar-se la corda al coll.El crim perfecte.

Encara queda alguna cosa mes, tambe els hauran venut preferents que eren el "timo de la estampita". Els irresponsables penals i civils dels reguladors, els benpagats de la CNMV –Comissio Nacional del Mercat de Valors– i el BdE miraven a la Lluna; ara nos anuncia, l'ultim, que no recuperarém mes del 80 %, l'equivalent a 60.600 millons d'euros del rescat bancari ¿aço ho contabilisem com a regalet o no? No passa res, els estupits juges que patim no veuen o intuixen cap delit en la conducta negligent i lesiva, ¡Clar, cobren igual a final de mes i damunt es deixen les portes obertes a ascensos laborals! Donen oix perque formen part del sistema corrupte que ajuden a llegitimar. L'ideologia dominant crea les condicions socials de la seua perpetuacio com afirmà Karl Marx. Louis Althusser afirmava que ho conseguia a través de l'aparat ideologic i repressiu de l'Estat. Mes encertat no es pot estar.

Resultat: impunitat absoluta i desfeta de les families. Aço es l'historia del mon al contrari, quína llastima de cervells llavats que continuen votant al que subvertix la llogica, la rao i el sentit comu, pero es la falta d'empatia el seu major pecat imperdonable.

Com explicà l'humorista Patricia Sornosa, el votant del PP es un conformer. Un transformer en carn i ossos.

 

Imagens: STOP, amazonaws.com
                             Dos anys d'austeritat, percevalles wordpress.com

Video: Youtube, Pepe Luis Gamer

 

J. Masia