L'Alcaldesa de Paterna denuncia un frau que esguita al seu predecessor

19/11/2014

Corrupcio en Paterna: La fundacio de Paterna gastà 6'5 millons fora del control public. "Nos enterarem fa quatre dies de que la Fundacio per a l'Innovacio de l'Infancia era publica", afirma Ramón Congost, el seu president des de 2007. L'entitat ha gastat 6'5 millons d'euros en set anys com si fora privada. Quasi tots els diners s'han destinat a un proyecte, la construccio de Tic Tac. Una superguarderia inaugurada enguany passat per l'Infanta Elena, que tancà en passar huit mesos per dificultats economiques. La fundacio i la guarderia foren promogudes per l'Ajuntament de Paterna i l'Institut Tecnologic de la Construccio (Aidico), del que Congost fon director des de 1996 fins ad este estiu. Congost nega les irregularitats en la fundacio que la nova alcaldesa de Paterna, la popular Elena Martinez, denuncià la semana passa en fiscalia. "Ella no estava i no s'entera", replica. Congost admet que una de les poques persones, "entre tres i cinc", que han estat en nomina de la fundacio a lo llarc dels anys de construccio i posta en marcha de l'escola ara tancada es sa actual nora.

Congost descalifica a l'alcaldesa, qui ha dut el cas davant de la fiscalia

L'exdirector de "Aidico", antic empresari del sector immobiliari i consul honorari de la Federacio Rusa en lo Regne de Valencia, afig: "Soc una persona senzilla i mai he tocat la caixa. La guarderia m'ha costat diners de la meua boljaca".

L'alcaldesa de Paterna, qui accedi al carrec en dimitir el 30 de juliol l'anterior alcalde, Lorenzo Agusti, qui estava imputat en dos procediments judicials, es converti automaticament en vicepresidenta de la Fundacio per a l'Innovacio de l'Infancia de la Comunitat Autonoma de Valencia (FIIC). El mateix dia en que anuncià que se n'anava de la politica, l'antecessor de Martinez ordenà la dissolucio de l'entitat sense anim de lucre. A lo llarc dels tramits per a consumar la desaparicio de FIIC, el nou equip detectà les supostes irregularitats que l'alcaldesa dugue a la fiscalia el divendres. La denuncia nomena un prestam de vora 300.000 euros que la fundacio hauria donat a un dels seus fundadors, l'institut tecnologic "Aidico", sense que conste l'autorisacio del patronat, ni el motiu ni els fins per als que es concedi.

L'institut no ha tornat els diners. Pero Congost nega la major: "No hi ha cap de credit com s'ha dit". Ni per tant, segons el president de FIIC, hi ha no res a tornar.

Congost manté que els diners es destinaren a sufragar despeses de la guarderia, construïda en una tecnologia de "frontera ventilada" que li ha valgut premis en Estats Units. Una escola que en teoria anava a tindre 150 alumnes no passà, no obstant, en l'unic curs que etigue oberta dels 40. Congost llançà dubtes al voltant de la gestio economica de l'institucio. "Per a no generar despeses, la contabilitat de la fundacio l'ha duta 'Aidico'", afirma. Congost abandonà "Aidico" en juliol. En acabant, l'institut tecnologic, que ha despedit a mes de la mitat dels 200 treballadors que arribà a tindre, entrà en concurs d'acreedors.

L'Ajuntament de Paterna evità ahir polemisar en Congost. Un portaveu descartà que l'alcaldesa tinga por de vore's alcançada per l'assunt, com li ha ocorregut en unes atres iniciatives del seu predecessor, lo que li ha supost vore's imputada per prevaricacio administrativa. "No hi ha por, hi ha moltes dubtes". Apuntà el portaveu, qui indicà que l'alcaldesa les ha traslladat a la fiscalia per a que siga esta la que "depure les responsabilitats".

L'oposicio en el Consistori, considerà que ni el PP ni l'alcaldesa no electa estan exents de responsabilitats.

Des d'ACCIONV, plantegem:

1.      Propondre al Govern de Madrit, revisar en el codic penal tot lo referent a delits per corrupcio, de manera que siga mes eficaç i mes contundent, aumentant les penes i eliminant la seua prescripcio.

2.    Propondre al Govern de Madrit, incloure tambe en el codic penal la figura del balafiament i gestio politica imprudent o perjudicial de cabals publics, que en l’actualitat no existix i que permet als politics irresponsables i que han malbarat l’erari public, anar-se’n dels seus carrecs sense assumir les conseqüencies de la seua nefasta gestio.

http://ccaa.elpais.com/ccaa/2014/11/18/valencia/1416341802_524517.html