La maquinaria de fanc: desinformacio i mentira (II) / J. Masia

12/5/2024

            El montage

            El cas contra Gómez es basa en una recomanacio de fondos que li fa a una empresa en la que treballà per a patrocinar activitats de l’IE Africa Center que codirigia, dels 40.000 € inicials pactats es reduiren a 1.716 €. Ella te estudis de marquetin i crowfounding, l’assessorament entrà dins d’ells, especialment de l’ultim, la consultora recomana als seus clients cóm arreplegar fondos, tambe publics; es el seu treball (https://www.eldiario.es/politica/dedica-begona-gomez-desatado-campana_1_11322897.html). Per contra, no entra en el treball de la gerent de l’Agencia per a l’Ocupacio de l’Ajuntament de Madrit (PP) firmar la mateixeta recomanacio. Per identic fet tambe obrirà diligencies el juge i equivalents portades els mijos de desinformacio, ¿no? ¡Ah, que no ho han fet! Recorde que el PP donà soport al rescat de l’aerollinea (475 millons) i el considerà insuficient. Apunten-s’ho.

            Yo no veig res illegal pel moment, el juge ha decidit que l’UCO de la Guardia Civil l’investigue, les proves no son conegudes, pero entenc que es puga considerar esteticament lleig, encara mes el mateix fet realisat per la gerent del PP colocada per IDA.

En un atre orde de coses, lo dels insults de la destarifada professional Pilar Balsega, d’extrema dreta, acusant a Gómez de travesti, “Begoño”, i trafic de drogues està enjuiciant-se en estos moments. Tambe ha quedat desmontat que son pare fora propietari de saunes gais, perque eren els seus tios, aixina com unes atres faules escampades per Telemadrid i The Objective (https://www.newtral.es/bulos-desinformacion-begona-gomez/20240425/; https://www.eldiario.es/politica/cuatro-anos-ataques-personales-pedro-sanchez-sauna-gay-suegro-falsa-subvencion-mujer_1_11317257.html). Tenen una extensa trayectoria en solitari, poden buscar per la uep les condenes per difamacio dels experts en mentires i comissaris politics-comunicadors de l’extrema dreta. L’esquerra es mes ben parlada.

              Es cert que Sánchez podria haver eixit a defendre a Podemos quan l’acossaren judicialment, tingue mes d’una oportunitat perque els juges archivaren mes de 20 casos per falta de proves, la mitat d’ells per l’indemostrada finançacio illegal. He de destacar la cacera contra la juge Victoria Rosell (https://elpais.com/espana/2022-10-22/la-larga-guerra-sucia-del-juez-alba-contra-victoria-rosell.html) o l’increible cas contra el diputat de Podemos, Alberto Rodíguez, al que inauditament l'inhabilitaren com a representant de la soberania popular i al que el Tribunal Constitucional li ha donat la rao per a norres perque el mal està fet i es irreversible (https://elpais.com/espana/2022-10-22/la-larga-guerra-sucia-del-juez-alba-contra-victoria-rosell.html). Tot aço nos du a la punchada: l'impunitat dels juges. Si ho fan en un diputat… Recorde el poema del pare Martin Niemöller:

 

Quan els nazis vingueren a buscar als comunistes,
guardi silenci,
perque yo no era comuniste,
Quan empresonaren als socialdemocrates,
guardi silenci,
perque yo no era socialdemocrata
Quan vingueren a buscar als sindicalistes,
no protesti,
perque yo no era sindicaliste,
Quan vingueren a buscar als judeus,
no pronunci paraula,
perque yo no era judeu,
Quan finalment vingueren a buscar-me a mi,
no hi havia ningu mes que poguera protestar.”

  

 

L’efecte ha segut obvi, els han deixat ben tocats. Al remat, per al president es millor el lleal Sumar que l’irreverent Podemos. Ara ha reconegut publicament l’inaccio o falta d’empatia, ha fet autocritica quan ya s’ha desfet dels molests morats. Massa tart… o no. Del relat dels fets descobrim una trama de mijos de desinformacio, politics i juges que han intentat destruir la reputacio de Podemos. Juges i tribunals incompliren el famos principi penal: la carrega de la prova la te qui afirma, el que acusa ha demostrar-ho i no pot invertir la carrega de la prova en la victima.

             L'intencio de la reflexio presidencial provablement no fora unicausal: l’apertura de diligencies contra la dona, perque les faules contra ella tenen 10 anys d’existencia. Podria obedir a uns atres efectes esperats i resultats obtinguts: a mostrar-se proxim, huma, rebre l’estatut de victima i un bany de masses. Aço no ve mal mai. Es un politic molt competent i aço no pot estranyar a ningu, ahi està la seua trayectoria. L’exvicepresident Pablo Iglesias digue d’ell que no tenía ideologia, per lo tant, es un gran pragmatic, qualitat necessaria per a un estadiste, com afirmaria Nicolas Maquiavelo. Sens el pragmatisme no estaria governant a dia de hui.

Imagens: bloglaboral.garrigues.com, thesudburystar.com.