La catalanista Nuria Losada

11/6/2015

Nuria Losada, regidora de cultura de l'Ajuntament de Rafelbunyol

Per Carles Recio

Nuria Losada, regidora de Rafelbunyol, s'ha convertit en protagonista absoluta del "desficaciat" autocton en les seues declaracions apocaliptiques. ¡Venen els rojos, fusilaran als blaus, cremaran els convents, violaran a les monges!, ¡Vixca Crist Rei! I per supost no han faltat critiques al "catala" que els invasors impondran en el "Regne de Valencia".

No obstant, se m'ha ocorregut anar a la pagina wep de l'Ajuntament de Rafelbunyol, a on ella es Regidora de Cultura i he descobert sorpres que el gran catalaniste del poble es ella mateixa. La pagina se pot llegir en "valencià", que no en "Llengua Valenciana" i resulta que està escrita en purissim catala, sense cap concessio a l'idioma propi segons les normes de la Real Academia de Cultura, que es l'institucio que defen que valencià i catala son idiomes diferents.

"Realitza", "segueix", "altra", "aquesta"... totes eixes paraules tantes voltes denunciades per "Lo Rat Penat" com a "dialecte barceloní" se poden trobar sense "complexos" en la wep "rafelbunyol.es".

Tambe consta tota la programacio cultural de l'ajuntament des de que Na Nuria es regidora. Acodixc rapit a llegir-la per a comprovar tots els actes culturals en favor de la Llengua Valenciana que esta Palletera de l'Horta Nort haura fet en el seu municipi: ¡ni un!

Hi ha "bous al carrer" -lo que mes-; campus de futbol i padel, una semana del "Truc, Parxís i Petanca" (no "parchis"), una "Ruta de la Tapa" i poc mes. En Nadal ha montat un gran "Betlém", que segons la RACV no porta "tl" i fins un concert de Polina Borisova. Pero de "cant d'estil valencià", res de res, i menys de folclor, quan sí que figura un taller de "Dansa naburi". (Pareix ser que els negres son menys perillosos que els invasors catalans.)

Tambe crida l'atencio el "Concurs de Cocs de Tomàquet i Pastissos de Moniato" a on "Tomàquet", catala estandart, substituix al valencià "tomaca". ¡Menuda catalanista està voste feta, senyora Losada!

En la seua llabor barcelonina ha convocat tambe un "concurs de relats il·lustrats". Totes les obres de teatre adult han segut en castella, destacant "Yo soy la tonta del bote", el 9 de decembre de 2013, a excepcio de la meritissima i cultissima obra "Amparín, agafa't que veu curva". (La RACV tambe discutix entre el "agafar" i el "agarrar".)

Mentirosa, hipocrita o ignorant podien ser els calificatius a aplicar a Nuria Losada, pero no nos decantarém per ningu. El poble valencià ya ha parlat, i està fart de manipulacions i barballigues. Tambe el poble de Rafelbunyol ha parlat, i per aixo el PP ha passat de 6 regidors a 3, perdent tot el poder que ha detentat durant decades.

El partit mes "catalaniste" de l'historia valenciana ha segut el PP. No nomes per accio, sino per vocacio i omissio. El PP ha consentit, promogut i exaltat el catalanisme social, cultural i politic en l'agravant de colocar-se una caraceta de valencianisme fals, enganyos i fictici. En lloc de treballar per l'unio i el desenroll de la nostra terra l'ha socavada en argucies i falacies.

El populisme espanyol nos ha desbudellat. Els bancs valencians son ara de capital catala, l'agricultura està arruïnada, l'industria ha desaparegut i fins el principal club deportiu està en mans d'un senyor d'Asia. Voste es la prova vivent d'eixe gran montage basat en una mentirola que les urnes han torpedejat molt justament.

Senyora Losada, voste no ha fet res per Valencia i la seua cultura autoctona en els 4 anys que ha segut regidora. La seua propia wep lo explicita. A soles nos ha colocat voste en el ranking del ridicul en les seues afirmacions biaixades, manipulades i guerracivilistes. I damunt diu que no s'arrepenedix.

Ixcà els nous governants aporten la serenitat, serietat i generositat que tant necessitem.

Text adaptat al valencià per Albert Cuadrado

Articul publicat en Levante-EMV 29-05-15

Carles Recio i Alfaro