Exit de les reivindicacions valencianistes en la celebracio del 9 d'octubre

10/10/2015

Accio Nacionalista Valenciana vol felicitar als valencians per la seua compostura a l'hora de celebrar el seu dia Nacional Valencià. El poble valencià, una volta mes, ha donat mostres d'extremat civisme i no ha entrat al drap de les provocacions instigades per Compromis i l'equip de govern.

No volien Te Deum, i les agrupacions culturals organisaren un Te Deum alternatiu en la Seu de Valencia. No volien a l'eixercit, i si, les tropes no estigueren presents, pero no pogueren impedir la presencia de les altes autoritats militars, tant de terra, com de mar com d'aire. No volien marcha real en la baixada de la Real Senyera, i la banda municipal tocà els acorts de dita marcha (tal i com marca la llei). No volien al poble aclamant a la Real Senyera, i el poble estigue omnipresent en tot el recorregut, mostrant el seu disgust als nous governants per les actituts mostrades contra l'identitat valenciana.

De no res aprofitaren les manipulacions en cartells i escrits oficials, a on se feya desapareixer la corona que forma part de la nostra Real Senyera. De no res aprofità deixar a la coa de la provesso al GAV, juntant-los en Espanya 2000, en un intent de fer-los confondre i pretendre vendre que son lo mateix.

Per molt que ho havien anunciat, no prohibiren la presencia d'Espanya 2000 els quals en els seus cartells de convocatoria, baix el lema de "Som Valencians" volien disfrasar la seua autentica realitat. ¿A on he vist yo aço abans?

No els prohibiren perque lo que buscaven era la confrontacio i la seua presencia els aprofitava per a descalificar a tot el moviment valencianiste.

  

La Federacio AVANT Valencians, estigue al costat de les entitats valencianistes, a les que acompanyaren al Te Deum. Es varen repartir diferents panflets, diptics i follets d'informacio a on destacaren els nous presentats per Accio Nacionalista Valenciana, centrat en lo important, les persones.

En acabant del Te Deum, una representacio de la federacio AVANT Valencians, composta per la candidata al Congres dels Diputats, eixida de les votades de primaries, N'Amparo Blay; pel secretari general de la Federacio, En Vicent Bellvís; pel secretari general adjunt de la Federacio i president d'Accio Nacionalista Valenciana, En Miquel Real, i pel secretari de cultura de la Federacio i secretari general d'Accio Nacionalista Valenciana, N'Albert Cuadrado, s'incorporaren a la comitiva oficial en representacio de l'oposicio politica valencianista a l'actual equip de govern, desfilant justament davant de la banda de musica.

 

Els membres representants de la Federacio AVANT Valencians, estiguerem presents en tot moment en tot l'acte protocolari, tant dins de l'Ajuntament, com junt a l'estatua del rei En Jaume, en el Parterre. Revent l'afectuos salut dels valencianistes apinyats a les vores de la provesso civica per tot el recorregut oficial.

Agraim al poble en general la seua participacio civica, sense caure en provocacions, i denunciem l'actitut incivica de l'equip de govern tractant de provocar enfrontaments.

 

 

Tambe hem de fer mencio de la desafortunada, irreverent i irrespetuosa actitut de certa agrupacio politica que va aprofitar les senyeres per a inscriure la seua propaganda politica, contravenint la llei de simbols en el seu articul 13 del titul V, publicat en el DOG numero 211 de la Llei de la Generalitat Valenciana 8/1984., de 4 de decembre, per la qual es regulen els simbols de la Comunitat Valenciana i el seu us.

 

A continuacio reproduim l'articul en qüestio:

Articul 13:

Queda prohibida l'utilisacio en la bandera de la Comunitat Autonoma de Valencia i en l'Estandart de la Generalitat Valenciana, els simbols o les sigles dels partits politics, sindicats, organisacions empresarials i unes atres associacions o entitats privades corresponents en els anteriors.

Igualment se li va fer entrega de publicitat politica a chiquets de curta edat, quan la llei prohibix dita publicitat a menors de 16 anys. Alguns obliden que la llei es per a tots per igual.

Els simbols d'identitat nos representen a tots. Els partits politics han de ser els primers en dignificar-los i defendre-los. Aprofitar-se dels mateixos, fent un us publicitari contrari a llei, deixa a les clares el respecte que mostra dita formacio politica pels simbols valencians.

 

Imagens: A. Blay, Federacio AVANT Valencians;
A. Cuadrado, Accio Nacionalista Valencianana

 

Secretaría de comunicacio d'Accio Nacionalista Valenciana
Secretaría de comunicacio de la Federacio AVANT Valencians