Els valencians els primers en Tasa de Mortalitat per Infart

30/10/2014

La mortalitat per infart mostra la desigualtat entre comunitats. La diferencia arriba al 40% entre la de menor tasa, Navarra, i Valencia, la de major.

Les provabilitats de morir per un infart aumenten o disminuixen en funcio de la comunitat autonoma de residencia, en una disparitat de fins el 40% entre les comunitats en millors tases de supervivencia i les pijors. Un estudi de la Societat Espanyola de Cardiologia (SEC), en estadistiques oficials del Ministeri de Sanitat, revela grans desigualtats en l'atencio a les cardiopaties. Navarra presenta la menor tasa de mortalitat per infart agut de miocardi (6'08%), mentrimentres que Valencia presenta la mes alta (8'49%). L'existencia de programes especifics d'atencio a l'infart sol coincidir en la millor tasa de mortalitat, segons la SEC, que hui presenta estes senyes en el seu congrés anual en Santiago.
Extracte de l'articul de Elena G. Sevillano-Periodic el País  http://politica.elpais.com/politica/2014/10/29/actualidad/1414615707_190966.html
Proposta de ACNV:
Defendre i potenciar la sanitat publica de calitat
. Oferir una gestio que busque, al mateix temps, el benefici dels contribuents i conservar la calitat del servici. Substituir la gestio privada, que no solament no ha reduit els costs sino que ha provocat major balafiament de fondos publics, favorint l’enriquiment d’uns pocs, per una gestio publica eficient i honesta, basada en criteris professionals i independents orientats a la sostenibilitat del servici public. Reclamar mes finançacio de l’Estat en base a l’aument poblacional de la societat valenciana, aixina com al gran index d’immigracio i de turisme, que requerix una major atencio i despeses sanitaris.