Els petarts del PSOE, de Compromís i de Más Madrid / J. Masia

16/2/2024

           Pareix que l’Ajuntament de Valencia vol organisar una mascletada en Madrit per a difondre les falles. Es un acte de promocio raonable i que ya se ha realisat fora de les nostres fronteres sense que ningu alçara cap polseguera. Es una part important en les falles, d’una musicalitat i un espectacul sonor unic. Una cosa es que no t’agrade i una atra ben diferent es menysprear-la, ademes la polvora es millor utilisar-la aixina que com fa l’amic de la presidenta madrilenya, Benjamín Netanyahu, un genocida de manual.

Plou sobre banyat quan el centralisme ninguneja les identitats periferiques −en l’excepcio de si el govern de l’Estat Espanyol depen dels nacionalistes vascs o catalans−. El centralisme es un nacionalisme supremaciste i per tant excloent, ademes el valencianisme ho sabia, almenys, des fa 100 anys, per aço alguna reflexio podrien fer els comunitaris, que no evolucionen sino que involucionen, si volen ser creibles i viure millor. El centralisme no es combat en mes centralisme.

En principi ningu podria esperar cap problema de la publicitat de la nostra festa que es patrimoni de l’humanitat, pero ¡oh, sopresa! El regidor socialiste de Valencia, Borja Sanjuán, un chafatolls, calificà l’idea de “catetada” i el seu partit des de Madrit anuncia que fara tot lo possible per a impedir-la. La RAE definix “cateto” com a tosc, pobleri o vulgar. Els arguments per a opondre’s a la pirotecnia es lo que es tosc i vulgar.

                          

Rita Maestre, regidorade Más Madrid, avorrida i sens un atre quefer, la calificà com “una montaña de petardos” i despuix explicà el motiu pel qual intentarà paralisar-la. Com tot lo mon sabra en Madrit hi ha pardalets, pero en Valencia no n’hi ha, per aço li pareix una“pésima idea” celebrar la mascletada en Madrid Río perque “es un entorno donde se concentra una parte importante de la fauna de la ciudad, de los pájaros y de los animales que van a verse afectados por el evento […] Vamos a intentar parar esta cuestión, queremos conocer los informes y decimos que no a esa mascletà y a ese intento absurdo de colocar la atención en espectáculos que nadie ha pedido en Madrid, que nadie echa de menos y que son innecesarios” (esdiario, 9-2-2024).

L’oposicio perque si dona resultats absurts. ¿Insiniua la madrilenya que hem d’esperar una manifestacio de pardalets en la porta de l’Ajuntament de Valencia? ¿Es que els ecologistes valencians son antipardals? ¿Son les mascletades un pla ocult d’una conspiracio jueu-masonica per a acabar en les aus? ¿En quín any s’abati la coloma de la pau per una carcassa valenciana?

Mentres el valencian power compromissari no diu ni mu, pero tampoc trau res de profit per a la nostra terra, son florers quatribarrats. El seu compromis es catalanisar tot lo que puguen, en aço no erren ni peguen puntada sense fil.

Diversos membres del PP local els contestaren i l’alcalde de Madrit, José L. Martínez, afirmà que "Rita Maestre se equivocó profundamente, no en no compartir que no se celebre la mascletà, pero sí en definirla como una montaña de petardos. Lo que tiene que hacer no es una huida hacia adelante, sino simplemente admitir el error […] no hay razón para menospreciar y despreciar a la tradición de las mascletà” (esdiario, 9-2-2024). Correcte.

 

Les bufonades de l’esquerra i l’esquerretes espanyolissimes antimascletada me recorden a les declaracions de membres del PSOE i Compromís sobre l’invencio o cientificitat de les Normes d’El Puig, qüestio que rebe un serio correctiu per part d’Antoni Fontelles en la uep de ACNV (Dos ignorants mes: José Chulvi i Verónica Ruiz). Com no deprenen, no estem davant de gent sabia sino d’uns propagandistes que es llimiten a repetir com pancaclons els postulats del catalanisme mes ranci i vulgar.

No perdonare mai que estos tres partits m’hagen fet donar-li la rao a Almeida perque es un fet insolit. Com la burrera es infinita i escampa com l’oli preferixc sempre posicionar-me al costat de la rao, perque vullc mantindre les mans llunt del foc.

Senyors/es de l’esquerra no perguen el nort o se n’aniran al carrer. L’alternancia es la base de la democracia i molts estem farts de les mentires, de l’erotica del poder que apega a la cadira mes que el loctite, estem farts del centralisme, del pancatalanisme i, en especial, dels compatriotes que es dediquen a passar la vida sense reflexionar gens ni miqueta sobre l’identitat dels valencians. Aixina nos lluix el pel.

Imagens: amazon.com, wikipededia.org, eltiempo.com, levante-emv.com, okdiario.com

Pd. Actualise en nova informacio, els alcaldes de Madrit Tierno Galván i Manuela Carmena (2016 i 2018) feren mascletades i ningu digue res, com he escrit es l'absurda oposicio per oposicio. https://www.lasprovincias.es/fallas-valencia/carmena-disparo-dos-castillos-fuegos-artificiales-madrid-20240215193656-nt.html