El “tamayaç en diferit” en Madrit / Antoni Fontelles

20/6/2015

El secretari de relacions en la societat civil de Podemos, Rafael Mayoral, apuntava el dimarts passat (16-6-15) una possible teoria conspirativa contra l’actual govern de l’Ajuntament de Madrit, el ‘tamayaç en diferit’. Afirmava que no era una hipotesis propia, que no se la creïa i que no sabía cóm s’articularia. En El intermedio (17-6-15), el seu presentador, el Gran Wyoming, criticà que l’acusacio es fera sense base. Cosa que no vol dir que no la tinga. Es un problema de puntuacio dels fets, del present al futur es dificil vore la finalitat, pero retrospectivament es provable que tingam mes clar el sentit.

Que no s’apuren, que yo els ho dic. L’objectiu es que la corda es trenque pel punt mes debil, pot ser l’alcaldesa Manuela Carmena (que no aguante ni controle la situacio; esta es la sensacio que es dona) o pot ser que algun membre ­–alguns o tots– del grup socialiste es rebote. Recordem que donaren soport a l’investidura.

Primer que res es crea un ambient de crispacio i de conflicte –real o fictici– per a donar sensacio de caos. En el temps que no era alcaldesa aparentment es mogue molt, pero ya en el carrec pareix que nomes fa que ‘apagar focs’ i donar explicacions. Ad aço contribuix, de forma ‘obligada’, en les seues manifestacions, el cap de llista socialiste Antonio Miguel Carmona (que no està massa a gust i entrà en el corro-pacte enllaçat com un bou). Ha demanat la dimissio dels regidors Guillermo Zapata (que, efectivament, se n’hauria d’anar a casa ya) i Rita Maestre.

En segon lloc, este supost caos es mostrat i amplificat pels mijos de comunicacio. Està en tots els diaris, radios, televisions i digitals. No s’ha de donar treua i els governats han d’estar permanentment en estat de shock, per a mantindre la situacio de confusio, indefensio, nerviosime, etc., que paralise o ralentise el treball municipal. No se’ls ha de deixar temps per a reflexionar.

En tercer lloc, –a banda de continuar en la mateixa estrategia i rebuscar en la merda–, nomes cal esperar que l’ambient ‘cristalise’ en opinions o creences d’insatisfaccio entre els edils socialistes. Pot ser que falte alguna espenteta dels poders factics o algun event com els resultats de les eleccions catalanes o generals i siga necessari ‘pel be d’Espanya’ (perque el PSOE es un partit d’Estat, no ho oblidem), per a que les persones ‘vegen la llum’ i creguen que el desgovern no pot continuar en l’Ajuntament de Madrit.

En quart lloc. ¿Nos hem d’embrutar les mans, com quan en 2003 les esquerres perderen la comunitat per dos transfugues socialistes? No, no cal. Nomes haveu de publicar el vostre descontent. La faena ya la farem els mijos de comunicacio. ¡Ah! En un moment de reflexio advertixes que ‘val mes roïn conegut ­–PP– que bo per coneixer’.

Per ultim, es fa un poc de ‘pedagogia mediatica’ de la necessitat d’orde i de lo incapaços que son els ‘radicals’. No siga cosa que acabem com els grecs. I els socialistes reclamem per a nosatres l’atribut del senderi o trellat i de tindre la solucio al problema –fictici– i prenem la ‘dolorosa decisio’ de retirar el soport a l’equip municipal. Pero clar, nos acusaran de donar-li el poder a la dreta. No, no passarà aixo. Simplement nos retirarém i deixarém que governe la llista mes votada (¿vos sona?) que no es atra que el PP d’Esperança Aguirre. ¿A soles? No. Com ha demostrat ser un partit en visio d’estat, Ciutadans (ara, Ciudadanos) reclamarà un centenar d’actuacions de regeneracio democratica i no se quàntes coses mes i… donarà soport (tambe pot abstindre’s com farien els socialistes) al partit que els madrilenys han volgut que dirigira l’Ajuntament. Ells no entren en el govern i els socialistes, una volta mes, s’han sacrificat pel be d’Espanya (per aixo han conseguit ¿? que Ahora Madrid recule i no cree un banc municipal per a ajuda social i Antonio Miguel Carmona està tranquilisant als inversors estrangers).

¿Que es ficcio? A miges. Pero que ningu dubte que ho estan intentant.

Parlem de critiques a alguns regidors de Madrit. Els diaris nacionals i els politics del PP no estan llegitimats per a censurar. Nomes recordar les desqualificacions i burles a les victimes de la guerra civil, o quan un dirigent popular, en 2014, qualificà a Eduardo Madina com a ‘el coixet d’ETA’ o quan despreciaven a la presidenta de l’associacio de victimes del 11-M , Pilar Majón. Ningu se n’ha anat a casa ni ha segut degradat, sino tot lo contrari. I no vaig a anar mes llunt. Nomes mencionar, per a la reflexio, al difunt Manuel Fraga, a l’expresident Felipe González i al lider comuniste Santiago Carrillo.

I mentres s’aplica la teoria conspirativa del canvi. En l’Ajuntament de Madrit, a banda de donar a menjar als necessitats (que ya ho fan unes atres organisacions) i recular en les promeses electorals (perque son ‘sugerencies’, Carmena dixit) ¿Van a fer res? Aixina ho pedrem tot, per si no ho sabien.

P. s. En estos moments molt dificils, per supost que apoye als grecs i al seu digne govern.   

Image:  www.forocoches.com         

                                                            Antoni Fontelles