El gendre de Zaplana investigat en l'entramat d'Oleguer Pujol.

26/10/2014

Iglesias ha  permaneixcut detingut per varies hores en tant s'efectuava l'entrada en els domicilis. La policia tenía orde d'incautar documentacio relacionada en el presunt us de diners negres en set operacions immobiliaries..

Luis Iglesias Rodríguez Viña, gendre de l'exministre de Treball i expresident de la Generalitat Valenciana Eduardo Zaplana i soci d'Oleguer Pujol, està sent investigat pel juge de l'Audiencia Nacional Santiago Pedraz per la comissio de delits de blanqueig de capitals i contra la Facenda Publica en el marc de la causa en la que investiga irregularitats en l'entramat societari encapçalat pel fill menor de l'expresident de la Generalitat catalana.

L'empresari, fundador de la gestora Drago Capital, ha segut denunciat per la Fiscalia Anticorrupcio pels seus vinculs en el chicotet dels Pujol, que participava com a soci en la companyia d'inversio i gestio immobiliaria fins a l'any 2012, han informat fonts juridiques.

Iglesias botà a les pagines del paper "couche" en maig de 2013, quan es casà en una de les filles de Zaplana, María Jesús. L'enllaç fon arreplegat per les revistes del cor que tambe s'han fet reso de la seua recent paternitat.

L'antic soci d'Oleguer Pujol estigue present en els registres ordenats pel juge en distintes vivendes i oficines de Madrit, Barcelona, Valencia i Melilla. La policia ha accedit, entre elles, a sa casa madrilenya del carrer Alfons XI i a locals relacionats en Drago en lo carrer Eduardo Dato de Madrit, han informat a Europa Press fonts juridiques.

A l'igual que ha succeït en el fill de l'expresident de la Generalitat catalana, Iglesias ha permaneixcut detes per varies hores en tant s'efectuava l'entrada en els domicilis. La policia tenía orde d'incautar documentacio relacionada en el presunt us de diners negres en set operacions immobiliaries.

LES RELACIONS DE DRAGO CAPITAL

La Fiscalia Anticorrupcio relaciona a Drago en diferents societats ubicades en paraisos fiscals i vinculades al fill menor de Jordi Pujol. Segons informa l'empresa en la seua pagina web, Drago Capital es una companyia d'inversio i gestio immobiliaria que opera en la Peninsula iberica i que fon fundada en l'any 2000. Des dels seus inicis, ha tancat operacions per import de mes de 3.000 millons d'euros de la ma de grans inversors institucionals estrangers i nacionals. Entre els actius adquirits es troben edificis d'oficines, propietats residencials, locals comercials, apartaments turistics i hotels.

Pedraz prenten aclarir, en concret, l'orige dels diners en que s'adquiriren 1.152 oficines del Banc Santander per part de la societat "Samos Servicios i Gestiones", la compra d'edificis de Bankia per part de les societats "Step Negocios" i "Ursus Alfa", la d'un hotel en Canaries i operacions realisades entre la societat inversora "Longshore" i "Prisa División Inmobiliaria".

Tambe se troben entre les transaccions investigades les realisades entre "Nueva Melilla Asociados" i "Tres Forcas Capital", aixina com la compra d'immobles en Palma de Mallorca i l'adquisicio de l'edifici del Consell Genereal de l'Abogacia per "Step Negocios" en 2012.