¿A cóm està el peix? / Toni Fontelles

27/2/2023

          Estava llegint el diari i no donava credit a l’informacio. Comprove la data i no era el 28 de decembre, els sants Inocents, era el 17 de febrer de 2023, san Romul.

        ¿Qué me sorprengue?. Puix que s’havia creat una plataforma de ‘personalitats’ independents de soport al president de la Generalitat Ximo Puig. Coneixia que n’hi havia una atra, d’esquerres, en defensa d’un tercer Botanic. Igual en faç una d’anarquistes, per a que Puig tinga el joc complet.

¡No sera per a tant! Si i no. Sobre tot tenint en conte els components d’esta iniciativa. Segons els propi diari (Levante-EMV, 17-2-2023: 6): Alicia Andújar (excoordinadora de UPyD), Julio Monreal (exdirector de Levante-EMV), Gerardo Muñoz (investigador i exCDS i exCiudadanos), Carolina Punset (exlider del Ciudadanos en la CV i assessora de Puig), Víctor Pérez (president de la patronal de l’oci FOTUR i exregidor del PP), Pedro Rodríguez (expresident de la Federacio de Societats Musicals i exsenador del PSPV), Lluís Bertomeu (tingue carrecs en l’administracio en el PP, actualment en Demòcrates Valencians) i Roger Mira (empresari, exCompromís i tambe en Demòcrates Valencians).

Sona estranya la barreja, pero tenen en comu que tots son corredors de fondo, bons contorsionistes i pertanyen a l’Escola Eolica Valenciana... Es basa en el principi marxia (de Groucho Marx) segons d’a on bufa el vent. Tenen grans mestres com Toni Cantó o Rosa Díez.

Alguns d’ells estan pagant el peage de les atencions previes com V. Pérez (durant la pandemia ha tengut bones ajudes per a la patronal que dirigix... sempre plorant) o C. Punset (dels Punset de tota la vida) beneficiada en acabant d’eixir-se’n de Ciudadanos. Crida l’atencio J. Monreal... si es mira un poc la trayectoria, quan dirigia el periodic... admirador del poder.

Queda un poc mes estrany que Demòcrates Valencians, marca blanca de Compromís en Càndid Penalba al front, el de la patronal textil ATEVAL li faça el cul gros a un atre partit. Yo trobe que estan reubicant-se perque en el germa major (Compromís) no tenen res que fer. R. Mira es tambe un convers a la nova fe occitanista (idiomatica) a banda d’empresari... i en estes ensalades no podia faltar el jolivert, Ll. Bertomeu de molt llarga vida. Este senyor te prou recorregut.... començà en Unio Valenciana (la qual anava a salvar, ell i dos o tres illuminats), continuà de la ma de l’exsenador d’UV, Miquel Ramon... sense res que repartir en UV... caigue del cavall (com san Pau) i descobri les bondats del PP i al mateix temps nos descobri als valencians l’immensa sort de tindre a Eduardo Zaplana de president (en un memorable articul «L’encert dels valencians» en Diario de Valencia, –3-4-2001: 4– que avergonyiria al bufo mes bufo de la cort d’un rei migeval). Premi. S’enrolà en l’administracio del PP. Obtingue un paperet singular com a membre del triumvirat de tancadors-liquidadors de RTVV i ses societats. S’apaguen les llums i reapareix en Demòcrates Valencians. Es tornen a encendre les llums i com a ‘castic’ per tancar RTVV el tenen de contertuli en À punt, esta ‘esquerra d’ample espectre’ que nos governa, perque te una especie de Tinc-Tant, un joguet jocfloralesc de lloes mutues.

Andújar, Bertomeu, Mira, Monreal, Muñoz, Punset, Pérez i Rodríguez: huit personages pirandelians en busca d’autor.

I aspiren a ampliar la nomina... estarem pendents (com solen repetir els ‘periodistes’ en radio i televisio). Yo tinc en ment alguns noms, pero no vullc espantar als pardalets.