Agressions i intolerancia de Compromís i “Endavant” en el dia de l'orgull

24/6/2016

grup gai valencianista

            Celebrat l'ultim dia de l'orgull gai, el passat dia 18, comencen a ploure les denuncies contra l'intolerancia i les agressions per part dels representants de Compromís en la marcha i dels seus afins foraneus "Endavant", -el grupuscul colaborador del PSAN, eixe partit que li va fer la campanya a Herri Batasuna en Valencia quan este partit, illegalisat poc mes avant per terrorrisme, es presentà en tot l'Estat.

            De l'agrupacio radical catalana "Endavant" ho esperavem, puix les seues ultimes actuacions en la nostra terra s'han caracterisat per provocar a tots els ciutadans valencians per mig de l'insult i del mal gust -a l'usar simbols molt arraïlats en el poble valencià com a campanya d'introduccio-. ¿Qué busquen? Per supost l'agressio contra ells i el soport dels democrates contra eixa hostilitat. No se pot permetre que un grupuscul sistematicament increpe i provoque. Sense dubte si esta classe d'actes s'hagueren produit en terres de tramontana seguidament haurien eixit els capitosts de la politica catalana a esgarrar-se vestidures clamant al cel que aixo era una ofensa contra els catalans i la cultura catalana. Es per aixo que lo llogic sería que els nostres politics prohibiren la manifestacio publica d'este grup per la seua radicalitat i per provocar violencia, cosa intolerable en qualsevol manifestacio democratica.

            Un fet d'esta classe es el que es va vore el passat dissabte, dia de l'orgull, en el qual no nomes agredi i increpà el grup ultra catalaniste, sino tambe el grup politic en el poder Compromís, per a vergonya d'estos, ells que es tenen per democrates. Per a mes inri els mijos de comunicacio afins -Levante- afirmaren que la manifestacio s'havia desenrollat de manera pacifica. Atenent als testimonis arreplegats no es podria dir aixo mateix.

            El representant de la Coalicio AVANT -Accio Nacionalista, Avant valencians, Avant Albal- assisti a l'event i declarà al finalisar l'acte que: “soc gai i vaig assistir en el meu home a reivindicar l'igualtat, en educacio i respecte, en llibertat, pero es vergonyos com Compromís ha intentat utilisar est acte en benefici electoral propi, i estem farts de que el catalanisme ranci de Compromís i els seus amics, de colectius radicals com 'Endavant', tracten una volta mes d'utilisar est acte i uns atres per a manipular a la societat”. Tambe afegi: “la sola presencia de 'Endavant' esmussa a la nostra formacio politica, ya que busquen sempre ofendre al poble valencià. Des d'Avant no anem a permetre mes ofenses, el nostre lema es respecte + educacio = llibertat... Avant defen lo gai i lo valencià pero no tolera insults al poble valencià... ”.

            En termens pareguts es manifestava el secretari general dels gais valencians al dir "Els gais valencians no volem aço. Soc gai i provocacions com estes m'avergonyixen. Els valencians estem farts de Compromís i esta gentola que barreja politica, religio i a soles busca crispar".

            En tercer lloc els representants de la formacio catalana "Ciudadanos", tambe presents en la marcha declararen: “haguerem de soportar insults i l'atac de dos encapuchats fent pintades en esprais en la pancarta que Ciudadanos portava... Lo mes greu de tot, no obstant, fon l'atentat patit per Manuel Marí, un jove militant que vestia la camiseta del partit i sobre el qual, terminada la manifestacio, s'abalançaren quatre persones per a trencar-li-la... els delits d'odi son una violencia que C’s espera que el restant de grups, si creuen en la llibertat, condenen. Intimidar i agredir son antonims de la tolerancia. Afortunadament esta no es la generalitat, Valencia es una ciutat oberta i molta gent nos mostrà el seu soport a lo llarc del recorregut“.

            A tenor per les fotografies publicades en els diferents mijos queda patent que hi hague molta gent proxima als grups denunciats, que ni pertanyien ni tenen relacio en el colectiu organisador de la marcha, per lo qual les seues provocacions no tenen relacio en l'esperit verdader del dia de l'orgull.

Imagens: Colectiu LGTB valencianistes

"Endavant" provocant al poble valencià en la marcha gai