ACNV denuncia l'inoperancia dels representants del PP valencià per a defendre Valencia davant de la directiva del seu partit

14/1/2014

 El Govern central ha presentat recentment els Presuposts Generals de l´Estat per a 2014, i els valencians mos tornem a quedar gelats. Per una banda, l´inversio en la comunitat autonoma de Valencia es de 605 millons d´euros, un 6,4 % del total de les inversions de l´Estat en el conjunt de les autonomies. Una atra injusticia en contra dels valencians, perque l´economia valenciana representa vora el 10 % del PIB espanyol. Si s´invertix menys del 10%, estem perdent competitivitat. Ademes, en 2014 s´invertirà un 8,15 % manco que l´any passat. Els valencians no volem rebre mes que els demes, volem justicia i que el Govern de Madrit acabe en la discriminacio presupostaria a la que per desgracia mos tenen acostumats.
Evidentment no a soles es important la cantitat, sino tambe s´ha de vore en que es gasten els diners. En Accio Nacionalista Valenciana no volem despilfarros. Pero, es alarmant vore com no s´està fent res per a millorar els accesos ferroviaris del Port de Valencia, mentres que el Ministeri de Foment ya ha acordat que per a 2015, el Port de Barcelona tinga un nou acces per a que els contenidors que arriben al port català, es pugen rapidament al tren i viagen en facilitat direccio cap a Europa. Sense acces ferroviari al port, l´industria valenciana es quedarà per darrere i es perdran llocs de treball que s´aniran fora de la nostra terra.
I a banda de quant i de cóm es gasten els diners, una atra reflexio que s´ha de fer es que els diners son nostres. Si ho pensem be, la situacio no fa gens de gracia: Des de l´Estat mos carreguen d´imposts i retencions fiscals. En acabant administren estos diners des de Madrit, i quan mos tornen una part d´eixos diners que previament moshan llevat... ad aixo li diuen eufemisticament «inversión del Estado». Com si mos estigueren fent un favor. Com si els diners foren d´ells, i no foren nostres.
Pero, lo mes preocupant: el President Albert Fabra, President de Valencia illegitim (perque ningu li ha votat en unes eleccions) continua fora de joc. Ad ell li pareix be. A pesar de tot, ell continua en la seua genuflexio constant davant la meseta. Ha dit que estos presuposts proyecten a la Comunitat cap al futur. ¿Cap a quin futur? No es mes cego qui no veu, sino qui no vol vore. I pareix que Fabra ni veu, ni vol vore.
Cada dia, es fa mes evident que els valencians no tenim pes politic i no contem res en Madrit. Es percibix que no mos respecten des de fora, i que no mos representen des de dins, perque el poder valencià del PP es inexistent. La manca de perspectiva politica dels dirigents del Partit Popular no crec que siga cojuntural. Pareix que des de la direccio del PP en Madrit trien als mes docils, als mes facils de dominar, i aixina mos dirigixen: en un govern ple de ninots que ni governen ni lideren als valencians cap a l´eixida de la crisis. Al contrari, cada dia la recuperacio està mes llunt. Igual de llunt que l´inversio publica que se mos escatima des de Madrit.