Valencia ciutat de l'immovilitat

21/11/2016

recorregut de la marato

            Est ultim dissabte i dumenge els valencians de la ciutat de Valencia nos hem alçat sorpresos de vore com la ciutat es transformava en un ent "incommensurable" en el qual u no se podia menejar, traslladar i/o aparcar, degut a un erro de planificacio estrategica dels nostres governants actuals.

            A vore com hem d'explicar que a la tercera capital no se la pot deixar incomunicada dos dies ¡¡¡Per un marato!!!. Els governants volen fer de Valencia la "ciutat de running" (la ciutat del correr), pero en lloc d'aixo personalment propondria que fora la ciutat de l'immovilitat i m'explique. El "running" nomes afecta un dia (be, està be, dos) a l'any, que son els que afecten als preparatius de la carrera i la realisacio; pero lo que es l'immovilitat els ciutadans nos hem vist afectats els 365 dies de l'any gracies a Grezzi. ¿Qué son dos dies front als 365? No es broma, ultimament es una constant l'arribar tart als llocs si prens el bus perque al sr. Grezzi se li ha antoixat el llevar servicis i llinies dels nostres barris.

            Pareix una chança macabra que els que demanaven "no als retalls" siguen els que estiguen retallant mes i a banda d'una manera bestial, tant que es visible per a qualsevol ciutada, inclus per als seus votants. Conec a una antiga militant del PSAN, ara compromissaria, que reconeix lo mal que ho està fent Grezzi.

            Pero tornant al tema de la noticia; senyors del govern no se pot tindre paralisada tota la ciutat per una marato i molt manco se pot fer que el recorregut travesse tota la ciutat de banda a banda, de forma que toque tots els barris per a que el transit automovilistic siga un desficaci total al no hi haver manera de moure's. Ya en dissabte s'estaven colocant les valles i els avisos de no aparcar en llocs tan concorreguts com l'avinguda Blasco Ibáñez. En lloc d'eixe traçat ¿No podia haver-se traçat un recorregut mes periferic, deixant lliure el centre de la ciutat per a que se poguera transitar? O millor encara, ¿No podria haver-se aprofitat el llit del riu per a fer la carrera?

            La qüestio es que els humils ciutadans nos hem despertat en que si haviem de desplaçar-nos els busos no passaven i els pocs taxis que transitaven anaven molt petats i era impossible d'agarrar un. Per a mes inri, en un sentit de l'humor macabre en les parades posen que els autobusos fins a les 4 de la "vesprà" son debades (que m'ho diguen a mi i a un grup gros de gent que estiguerem esperant el 89, que finalment no passà). Pareguts transtorns ¿Valen la pena per una carrera, o, per contra, va a ser lo normal d'aci en avant? Es per aixo que proponc el nomenar a Valencia com la ciutat de l'immovilitat. He de confessar que alguns governants tenen un estrany sentit de l'exit dels seus plans per a la ciutat i que els busos vagen plens perque s'han reduit els servicis i tarden en passar, precisament no es signe d'exit.

 

Image: EMT (recorregut de la marato del 20-11-2016)