Trellat en Castello i Vilarreal per al transport en bicicleta

23/9/2016

            Els ajuntaments de Castello i Vilarreal firmen un conveni de colaboracio sobre el BiciCas, en virtut del qual compatibilisaran el servici de prestam de bicicletes. L'acort firmat per l'alcaldesa de Castello, Amparo Marco, i el primer edil de Vilarreal, José Benlloch promocionarà el transport public.

            "S'està treballant per a apliar esta iniciativa a localitats com Almassora o Benicassim", ha declarat l'alcaldesa Amparo Marco.
            "En l'area metropolitana s'aglutina el 70% de la poblacio, d'ahi l'importancia d'estes mides", senyala Benlloch.

            En el conveni es detalla que els dos consistoris treballaran per a que els servicis d'us public dels seus municipis siguen operatius entre si i servixquen per a donar una prestacio supramunicipal. 
            L'alcalde de Vilarreal, José Benlloch, ha llamentat que "el Partit Popular no haja segut capaç de posar en marcha una iniciativa com esta en els mes de 20 anys que ha governat...".

            Accio Nacionalista Valenciana, Avant i Los Verdes Ecopacifistas coincidixen en el senyor Benlloch en les critiques al Partit Popular, aixina mateixa les fan extensibles al govern municipal de la ciutat de Valencia, a on manen "els mateixos" que en Castello i Vilarreal, (Compromís/PSOE -recordem que Compromís està en coalicio i proces d'integracio en Podemos, en l'oposicio del Bloc-), a on no son capaços d'arribar a acorts puntuals ni manco generics en les poblacions de l'area metropolitana per a estendre l'us de les bicicletes, cosa que tant "promociona" l'alcalde de la ciutat. 
            Igualment, les agrupacions politiques que integren l'aliança valencianista denuncien la nula capacitat dels actuals governants, tant a nivell municipal, com autonomic, per a promoure una gestio metropolitana del transport public en les tres demarcacions valencianes. 
            Unicament el metro, a on n'hi ha, conseguix  arribar a "tots" els llocs; no aixina el servici d'autobusos a on en lloc de facilitar una gestio conjunta que abarataria els costs, es posen tota classe de traves per a constituir zones metropolitanes que puguen beneficiar-se de les subvencions estatals establides per ad estes, com fan en les arees metropolitanes de Madrit i Barcelona.
            Un atra qüestio durament criticada per l'aliança valencianista son els autobusos adquirits pels consistoris, altament contaminants, aspecte clarament contradictori en l'intencio de minvar la contaminacio per mig del seu us.
            "Una cosa es afirmar que es defen el mig ambient i una atra el fer-ho en politiques eficients i reals", han afirmat des de la coalicio valencianista.

 

Image: Dos jovens fent us del BiciCas en un carrer de la ciutat de Castello. JUAN MARTÍ, EL MUNDO

Fonts: Wikipedia
          http://www.elmundo.es/comunidad-valenciana/castellon/2016/09/22/57e44e8046163f6d348b45e3.html

 

Secretaries d'Urbanisme i Mig Ambient
Accio Nacionalista Valenciana
Avant
Los Verdes Ecopacifistas