S'incrementa el deficit historic de finançacio

2/10/2014

La Federacio de Contratistes d'Obra Publica (Fecoval) ha expressat este dimecres la seua "incredulitat" i "decepcio" en el proyecte de Presupost de 2015 de l'Estat per a la Comunitat Autonoma de Valencia i considera "insuficients" les inversions.

 L'entitat ha senyalat en un comunicat que, encara "entenent que la situacio economica del païs continua sent complicada a nivell presupostari", els empresaris valencians "no comprenen cóm se mantenen sifres d'inversio molt per baix del nivell mig d'Espanya, i especialment baixes en comparacio en comunitats com Castella Lleo, Catalunya, Andalucía o Galicia".

   Les sifres d'inversio per a 2015, "llunt de reduir el  deficit historic en inversions, sifrat en 6.450 millons d'euros en els ultims 15 anys, afigen al menys uns atres 400 millons al conte".

Ademes, Fecoval ha criticat que en la confeccio de la llista d'inversions, els ministeris "hagen deixat fora gran part de la llista de prioritats marcades pels empresaris valencians en el decalec presentat de manera conjunta en el mes de juliol".

La Junta directiva de Fecoval ha anunciat que se reunirà "en breu" per a analisar "en major deteniment" el Presupost 2015 i la "resposta i la posicio dels empresaris davant el manteniment d'una situacio discriminatoria cap a les infraestructures valencianes que afecta al seu desenroll i al manteniment d'un sector molt danyat pels anys de crisis".

L'empresariat valencià està percibint en irritacio l'actitut discriminatoria a nivell d'inversions que patix el Regne de Valencia. Tal volta ha arribat el moment de que eixe empresariat recolze opcions politiques de la terra que defenguen i lluiten per una finançacio per al nostre territori acorde en les nostres necessitats i en el nostre potencial economic.

Accio Nacionalista Valenciana s'oferix a arreplegar eixes reivindicacions i a eixercir les politiques precises per a tornar al territori valencià al lloc que per capacitat productiva i potencial demografic nos pertoca. Des de ACNV no oblidem que les empreses son el motor de l'economia i el facilitar les infraestructures per al seu desenroll es el millor segur contra la desocupacio i en pro de la creacio de llocs de treball.

Llegir mes:  Fecoval ve con "incredulidad" y "desencanto" el proyecto de presupuestos - elEconomista.es  http://www.eleconomista.es/interstitial/volver/198661462_bono300/valenciana/noticias/6122766/10/14/Fecoval-ve-con-incredulidad-y-desencanto-el-proyecto-de-presupuestos.html#Kku8vuPIgWI15hVa