Interconexio territorial AVE en lo Regne de Valencia

15/10/2014

Les ciutats de Castello, Valencia, Alacant i Elig passaran a estar conectades per AVE en 2015. La ministra de Foment, Ana pastor, aixina ho ha comunicat este dimarts al front empresarial en la trobada que han realisat pel mati en Madrit, i en el que tambe han participat el President de la Generalitat valenciana, Alberto Fabra, i la Consellera d'Infraestructures i "numero dos" del PP valencià, Isabel Bonig.

L'actuacio, per a la que se destinarà bona part dels 235 millons d'euros que el Govern havia assignat en els Presuposts Generals de l'Estat per a l'Alta velocitat ferroviaria es el principal compromis d'esta reunio, en la que l'empresariat ( ya que el nostre President no ho fa) ha reclamat mes inversions per al territori valencià.

Segons ha explicat Pastor, el Ministeri intensificarà els esforços per a completar esta obra a lo llarc del restant de l'eixercici o en els primers mesos del proxim any. Ademes, ha ratificat que el Corredor Mediterraneu es la major prioritat del Ministeri i que l'objectiu es acabar quant abans estes infraestructures, encara que ha eludit concretar dates per a la seua iniciacio. En qualsevol cas, ha insistit en que els treballs en l'eix mediterraneu no es detindran baix cap circumstancia.

Estes explicacions no han satisfet per complet a la comitiva empresarial, que estava integrada pel president de la patronal autonomica Cierval: José Vicente, el seu homolec del Consell de Cambres, José Vicente Morata; el lider de l'Associacio Valenciana d'Empresaris (AVE), Vicent Boluda; en l'alta d'ultima hora del president de l'Associacio ProAVE, Federico Félix.

Tots ells han llamentat que les inversions de l'Estat en el Regne de Valencia no es corresponguen en el seu pes economic i demografic en el conjunt de l'Estat, i es troben molt alluntades de les necessitats reals del territori.

La ministra ha recordat que la situacio de les arques publiques no permet alçar mes el capitul d'inversions i ha recordat que el seu departament ha incrementat "considerablement" l'assignacio del Regne de Valencia. No obstant, s'ha compromes a estudiar junt al Ministeri de Facenda l'inclusio de nous fondos per a iniciar la modernisacio de les llinees ferroviaries entre les ciutats de Valencia i Saragossa, una de les principals reivindicacions de la classe empresarial.

No debades, esta obra s'inclou dins del decalec d'infraestructures prioritaries presentat en juliol i que els seus promotors han donat trasllat este dimarts a Pastor. Este mateix front empresarial reclamà en estiu una reunio en la ministra de Foment, abans de que els presuposts de l'Estat es tancaren definitivament, trobada que ha tingut lloc hui en els presuposts tancats i ben tancats.

-------------------------

En un intent desesperat per a fer vore que el Govern estatal es preocupa dels valencians, en atencio a les proximes eleccions autonomiques, el ministeri de Foment ha anunciat que accelerarà les obres del AVE per a conectar les principals ciutats del Regne de Valencia, obres que no han segut prioritaries en cap de moment per a dit ministeri a lo llarc del seu mandat.

Els valencians estem acostumats a declaracions ministerials d'intencions que no es traduixen en fets, o a lo mes, i com a molt, a l'inici d'obres, en foto i inauguracio, pero sense conclusio de les mateixes, com es el cas de l'acces nort al port de Valencia, aprovat per diferents Administracions, passant per mans dels successius governs del PSOE i del PP des de temps del President Lerma, proyecte aprovat i en dotacio a carrec dels presuposts pero que mai s'ha completat.

Per este motiu un anunci d'intencions per part del ministeri corresponent a on se carix de dates d'inici d'obra no pot ser arreplegat ni en satisfaccio ni en alegria, sino en un gran pesimisme per les palmadetes en l'esquena rebudes i la manca de fets i "cacaus".

Les afirmacions de la ministra de la manca de recursos resulta indignant, puix existix l'agravi comparatiu de les inversions fetes en uns atres territoris  patint les mateixes circumstancies, en la diferencia de que alli no son impediment per a l'inversio de l'Estat. Els valencians no demanem mes de lo que nos pertoca, tal volta ahi està el nostre erro, puix sempre nos donen de menys.

http://www.elmundo.es/comunidad-valenciana/2014/10/14/543d1320e2704eea368b458d.html