Els danys colaterals de la crisis de l'Ebola

15/10/2014

Turoperadors britanics que operen en el Regne de Valencia demanen informes al voltant de la crisis.

Les agencies de viages traslladen la seua preocupacio per la "pesima image" oferida a l'exterior.

La por pot ser mes contagiosa que el mateix Ebola. Ho saben les empreses turistiques, que des de que Teresa Romero se converti en la "pacient zero" de la calentura hemorragica en Occident, viuen en la temor en el cos per les imprevisibles conseqüencies que poden desprendre's de nous contagis de l'Ebola en Espanya. De moment, a la noticia del contagi de l'enfermera madrilenya li segui una sacsada en la Bossa a les aerollinies i cadenes hosteleres mes importants.

En la comunitat autonoma de Valencia, per ara, el sector es troba estable, pero en rigurosa observacio. Toni Mayor, president de la patronal turistica de Benidorm i la Costa Blanca (Hosbec), assegura que fins a la data no s'ha produit "cap anulacio" de viages prevists cap a la joya del turisme valencià.

Si existix certa inquietut en els mercarts emissors mes importants: les agencies britaniques que envien turistes al Regne de Valencia han demanat informes al seu govern per a vore si hi havia risc, encara que no ha cundit l'alarmisme. El "Foreign Office" s'ha llimitat a actualisar les recomanacions als turistes, pero sense crear alarma. "El risc de contagi es minim", sentencia el ministeri d'exteriors. "No podem fer d'una puça un elefant. Hem d'estar tranquils i que els governs transmetan tranquilitat", senyala Mayor. "Es un tema mundial i pert rellevancia que hi haja un cas en Madrit", afig.

En les agencies de viages del Regne de Valencia, per contra, sí reconeixen el seu malestar per la "pessima gestio" del govern espanyol, que es traduix en un perjuï per a la "marca Espanya", apunta la presidenta Teresa Altarejos. La crisis, almenys, ha arribat en temporada baixa.

"Si no hi ha mes casos podem salvar la cara davant l'exterior, pero si n'hi ha mes, vindra una mala temporada que costarà recuperar".

A on si ha hagut efectes negatius es en el sentit contrari del fluix turistic: en el negoci d'eixida de valencians cap a l'exterior.

Segons apunta Altarejos, les agencies dedicades al segment corporatiu, els viages d'empresa, s'han vist perjudicats, encara que "no en un percentage altissim". Es tracta de viages de professionals que desenrollen la seua llabor en els països africans afectats pel brot, com Liberia. "Es un tema puntual: la gripe "A" feu mes mal perque paralisà el mercat mundial". De moment, el sector valencià crida a la calma.

http://www.levante-emv.com/comunitat-valenciana/2014/10/12/turoperadores-britanicos-operan-valencia-piden/1173429.html