El greu deficit democratic espanyol / J. Masia

25/9/2016

               El deficit democratic prove d'una transicio mal feta. Explicare per damunt damunt lo que es una democracia, en concret, el poder votar. Crec que tot lo mon ho sap, pero es que molts es "despisten". Estem en un païs a on els ciutadans trien lliurement als representants politics. A partir d'aci podrem qüestionar el resultat en termens de bo o roïn, ¡Pero mai el procediment! Els partits s'han presentant a les eleccions explicitant en quí pactarien i en quí no. El votant ho ha escoltat per activa i passiva en tots els mijos de comunicacio.

               El PSOE es l'unic que s'ha mantengut ferm a les promeses sobre els pactes postelectorals, de moment. La coherencia es bona –i escassa en politica–, encara que alguns s'encaboten en lo contrari.  

               El PP volia convertir l'anar a votar en un treball forçat en Nadals. Li conve l'aument de l'abstencio, per aixo seleccionà el dia 25 de decembre. Fon tambe una mida de pressio per a culpar al PSOE de les terceres eleccions, pero els ha eixit mal i han reculat. Han tengut la mateixa sensibilitat religiosa que quan escapolaren les arques publiques en la vinguda del papa a Valencia. ¡Ells que son tan catolics, apostolics i romans! ¿Quàn els van a excombregar? Per menys cremaren a Giordano Bruno.

               Els faches viuen en un mon paralel a on el PP podria assessinar ad algu, el resucitaria i l'aplaudiren per fer-ho; alguns senyalariem, que sense l'acte criminal no faria falta renaixer, en tot cas, aço no eliminaria la conducta homicida. Per lo tant, no existiria cap motiu per a alabar. Els seus devots no paren de vore virtuts inexistens i es perque reflexionen entre poc i no res. En un PET (tomografia axial per emissions de positrons) voriem cóm la zona del lobul prefrontal s'encen molt poc.    

               El partit mes mentiros junt al PP ha segut Ciudadanos, li dona igual la carn que el peix. Son els mercenaris lliberals de la politica, el hacendado, els gossos de l'Ibex 35, en l'objectiu de garantisar el capitalisme salvage. Tot el mon, excepte els seus votants, sabia que pactaria en el PP. Aço nos pot fer calibrar l'inteligencia d'alguns espanyolissims electors de "Naranjito". Espanyolissims valencians que obliden o ignoren que Albert Rivera afirma que en la nostra nacio es parla catala https://www.youtube.com/watch?v=jZQda_J6NIM

                     Respecte a la pregunta que li feren en El Mundo (28-02-08) "¿Sigue pensando que el concepto Paísos Catalans es culturalmente válido? El conceto [sic] de Paisos [sic] Catalans es utilizado políticamente por el nacionalismo catalán para extender su influencia política y el pancatalanismo.". http://www.elmundo.es/encuentros/invitados/2008/02/2902/                           

                Mes tart arribarà la transformacio com la de Pablo Iglesias. Afirmà que "no li desagrada" el terme països catalans. http://hemeroteca.e-noticies.com/edicio-1783/actualitat/albert-rivera-creu-que-ciutadans-pot-tenir-la-clau-a-barcelona-19917.html

               ¡¿En qué quedem?! Mentres, el grup de Valencia ciutat de Ciudadanos tilda a Compromís de "pancatalanista". I es queden tan amples. ¿Que no el lligen i escolten? Lo que ocorre es que son igual de necis i de mentirosos que el seu lider. Revisen lo que han dit sobre la finançacio valenciana. No son un partit, son un circ. Han passat d'un no, a l'abstencio i en acabant a un !Si, per favor! Aci en Valencia van de valencianistes, pero son catalanistes declarats. Es com el PP, panca-espanyoliste i lliberal, ¡Che, lo milloret de cada casa!

               Tenim al presentador de "Al rojo vivo" dient que les terceres eleccions son un "fracas per al païs" (?!). Me pareix que hi ha massa sobreactuacio. ¿Des de quàn l'eixercici d'un dret basic es l'apocalipsis? Els mijos estan en la seua salsa, nos recorden els dies sense govern i el drama, la tragedia cosmica que comporta estar sense pastor i paralisa a les persones que no volen eixir de les seues cases, tampoc respirar. ¿No hi ha prou pensament catastrofic?

                Votar es sempre positiu, nomes les dictadures prohibixen el seu eixercici.

               Soraya Sáenz de Santamaria s'està fartant de repetir el mensage de la por, els pensionistes i els funcionaris perillen sense govern estable –o siga del PP–. Es una mentirosa compulsiva. El problema es que seguiran els que han portat a Espanya al major deute de l'historia, els que han saquejat i rebentat el fondo de reserva de les pensions, els que han aprovat la llei mordaça i precarisat el mercat laboral fins a l'extenuacio. La Seguritat Social conta en mes cotisants i encara aixina el sistema es deficitari perque l'ocupacio creada es temporal i precaria i com les cotisacions socials estan en consonancia... Damunt reduixen –subvencionen­– les cotisacions empresarials per a activar l'ocupacio ¡Que ningu s'estranye! 

               Belgica estigue sense govern 541 dies i me pareix que no ha desaparegut ¿Veritat? No dramatisem, perque l'unica tragedia real es mantindre al PP que ha disparat la diferencia entre rics i pobres (80/20), aixina com la desigualtat social (coeficient Gini). ¿Els faches no lligen Eurostat? ¿Es creuen que es la marca d'un nou telefon movil?

               Unes terceres o quartes, o les que siguen, votades son un regal, una festa de la llibertat. Està clar que nomes favoriran al PP. ¿Cóm se vorien els periodistes i politics en una dictadura sense poder fer us dels seus drets? Es lo que es mereixen per dir tantes estupidees juntes. Si la gent haguera volgut a Rajoy de president l'hagueren votat tots. La fragmentaria representacio parlamentaria es el desig del poble, a on residix la soberania nacional. Els pot desagradar, pero han de respectar-ho. No patixquen, en les proximes tindrem mes popularistes i mes corrupcio.  

           

               Encara que me disgusten els resultats, estare content d'anar al colege electoral. Una cosa es el procediment i una atra el resultat. Quan no t'agrada qui guanya lo que no pots fer es transformar el metodo o el mig a convenencia, perque sino fas que la democracia es torne mes dictadura. Per eixemple, tenim la destrellatada idea de que governe la llista mes votada o modificar la llei electoral per a evitar als nacionalistes. La rao es repartir-se el pastiç entre menys, es un tema de poder exclusivament. No caldra que recorde que eixos nacionalistes foren i son molt utils. Li han donat ara la presidencia de les Corts a Ana Pastor del PP (179 vots). A José María Aznar, gran referent moral de la dreta espanyola i defraudador fiscal, el feren parlar catala en l'intimitat i reconeixer que ETA no era una banda terrorista sino un "moviment vasc d'alliberament". Malaïda hemeroteca i malaït l'oblit, ya està be de pervertir i tergiversar els principis morals quan interessa i al final mostrar-se molt dignes quan no els toca ad ells, importa l'estetica i l'etica encara que sigues de Compromís. Ya es hora de que la ciutadania es crega l'ideal ilustrat d'atrevir-se a pensar. Tambe ajudaria que els mijos i els partits politics mentiren un poc menys. No se qué es mes dificil.  

               Al remat, vore ad alguns periodistes d'esquerres esgarrar-se les vestidures pel "fracas del païs" dona vergonya aliena per falacia. El consens es important, pero el dissens ho es mes encara perque es el millor antidot contra les dictadures. Vore a intelectuals, empresaris i egregis "socialistes" demanar la gran coalicio es lo normal, conseqüents en la seua ideologia neolliberal. M'hauria agradat vore esta mateixa pressio al PP per a favorir el pacte, en l'anterior llegislatura, entre Ciudadanos i el PSOE. Est es el perillos problema del que cau en gracia. Al PP se li consent tot, inclus els afiliats i votants favorixen l'impunitat i potencien la corrupcio. Encara com que en una democracia la separacio de poders facilita el processament penal. Independencia inconclusa, pero que garantisa que el votant del PP no llegitime en els seus vots el saqueig de les gavines i estar governats per lladres –mala idea sempre, per molta gent que la vote–. Es lo que fan, recorden l'argument: "han segut perdonats en les urnes". ¡Increible!

               Que als del colp d'estat els coste entendre el concepte democratic, està be, perque no se pot esperar mes d'ells. En este païs s'oblida la dictadura militar molt pronte, com unes atres coses. "De aquellos barros estos lodos".

               Els demane que voten... en trellat, per favor. No hi ha vot mes inutil que aquell que atenta contra la nostra cultura, la riquea i el nostre benestar. Revisen si volen l'apartat de Youtube de ACNV i voran cóm els valencianistes nomes tenim una opcio. Els catalanistes i els neolliberals, igual de roïns, no son la solucio, son el problema.

               P. d. Bertold Brecht afirmava que "Hay hombres que luchan un día y son buenos. Hay otros que luchan un año y son mejores. Hay quienes luchan muchos años, y son muy buenos. Pero hay los que luchan toda la vida, esos son los imprescindibles.". Nos deixà Vicenta Mateu, una imprescindible de "els Jurado". Un fort abraç per a Juan Jurado, el seu home, i per a la seua familia. No t'oblidarém.

Imagens: Ciudadanos vip
                Jo estimo Catalunya, larazon.es
                Democracy, bp.blogspot.com

J. Masia