Benidorm: ciutat declarada lliure de desfiduciaments

29/10/2014

La mocio aprovada per unanimitat en el ple consistorial demostra que lo unic necessari es voluntat. Se contempla la creacio d'un registre municipal de vivendes per a lloguer social.

L'Ajuntament de Benidorm ha aprovat, en el ple ordinari d'octubre celebrat el passat dilluns, per unanimitat, declarar la ciutat com "Zona lliure de desfiduciaments".

El text aprovat ha segut elaborat des de la regidoria de Benestar Social en la colaboracio en la "Plataforma Antidesahucios" i contempla les seues principals reivindicacions. La mocio contempla la creacio d'un registre municipal de vivendes destinades al lloguer social i un registre municipal de solicitants, coordinat i valorat per la Regidoria, en l'intervencio de l'Oficina Municipal Antidesfiduciaments i la PAH de la Marina Baixa.

L'acort incorpora la necessitat de modificar les ordenances municipals per a eximir de tases i imposts a les persones en risc d'exclusio social, promoure l'ajornament del pagament de tases o imposts, o la gestio en SUMA de la paralisacio de l'embargament per impagaments entre unes atres qüestions.

Des de la regidoria de Benestar Social s'ha recordat que el govern municipal "es conscient de la situacio que viuen les families, per lo que fimà el 24 d'abril de 2013 el primer conveni de l'oficina de desfiduciaments en el colege d'advocats i fon el primer Ajuntament en mantindre reunions en tots i cadascu dels responsables de les entitats financeres que operen en la nostra ciutat".

Ademes de que son "multiples" les accions que se porten a terme "en el ferm proposit d'evitar l'exclusio social provocada per la perdua de la llar  entre els seus ciutadans, pero som conscients de que el problema continúa existint".

 http://www.elmundo.es/comunidad-valenciana/2014/10/27/544e8bd322601d52488b456b.html